Claus Lind Christensen har en kasse med 15 døde måger på frost i bagagerummet.

Han er formand for Danmarks Jægerforbund og på en mission på vej til Bornholm.

I samarbejde med en kok skal han tilberede mågerne og servere dem som en lækker anretning til politikerne på Folkemødet 2017, der begyndte torsdag.

Danmarks Jægerforbund kæmper nemllig for at gøre det lovligt at jage måger. Men ifølge Claus Lind Christensen er det blandt andet blevet afvist med begrundelsen, at måger ikke kan spises.

»Men det kan man altså godt. Det vil vi gerne demonstrere. Det er ganske udmærket kød, der er på dem,« siger han til BT, inden han skal på færgen mod solskinsøen.

Måger blev fredet i 2013. Inden da var der jagttid på måger fra 1. september til 31. januar, når ynglesæsonen var slut.

»Sølvmåger støjer, skider overalt og generer turister og borgere. Folk er trætte af dem. Så vi ser gerne, der kommer jagttid på dem igen,« mener Claus Lind Christensen.

Vil man så se jer jage måger med geværer inde på Rådhuspladsen?

»Er det på Rådhuspladsen, vil det være i en klar dialog med kommunen. Men det kan godt ske ske med et kraftigt luftgevær eller en salonriffel tidligt om morgenen, inden folk kommer. Eller man kan anvende fælder,« forklarer Claus Lind Christensen.

Han sigter dog mest mod mågerne uden for byerne.

»For dem, vi skyder uden for byerne, kommer jo ikke ind i byerne.«

Og sølvmågerne er ikke kun et problem for folk i byerne, forklarer Claus Lind Christensen.

»Den tager både harekillinger, vibeunger, edderfugleællinger. Så den tager hårdt af den øvrige fauna.«

Er det overhovedet forsvarligt at tilberede en måge, der måske har levet inde i byen?

»Det kan du fint gøre. Noget af den fineste spise, du kan få, er rågeunger. Man skyder og spiser masser af rågeunger, som lever i byerne. De støjer rigtig meget, så der er rigtig mange danskere, der er glade for, at vi skyder nogle rågeunger. Det er lidt det samme her.«

Da mågerne blev fredet i 2013, glædede det Dansk Ornitologisk Forening og tidligere hovedbestyrelsesmedlem Christian Hjorth.

»Vi er godt klar over, at sølvmåger ikke er en truet art. Men jægere har svært ved at kende forskel på mågearterne. Og aftalen bringer jagtreglerne op på et moderne niveau, hvor det bliver fastslået, at man ikke bare kan skyde måger for sjov,« sagde Christian Hjorth dengang til BT.