En lille gruppe ekstremister vil indføre sharia-zoner i Danmark, hvor man vil patruljere døgnet rundt.

I London har salafister under ledelse af den kendte ekstremist Anjem Choudary i sommer erklæret flere områder for sharia-zoner.

Nu gør den danske salafistgruppe 'Kaldet til Islam' det samme, skriver Morgenavisen Jyllands-Posten.

Gruppen bebuder, at den vil patruljere døgnet rundt i første omgang i Tingbjerg-bydelen i København, siden flere steder på Nørrebro og endelig i resten af Danmark.

Opgør med lemfældighed

I sharia-zonerne skal der tages fat i folk, der drikker, spiller, går på diskotek og andet, som ifølge salafisterne strider mod islam.

Muslimers Fællesråd, paraplyorganisation for muslimske foreninger i Danmark, tager afstand fra sharia-planerne.

- Vi skal ikke være blinde for deres ekstreme tilbøjeligheder i vores samfund, siger Mustafa Gezen, talsmand for Muslimers Fællesråd, til Jyllands-Posten.

- Problemet er, at mange unge står i en situation, hvor de vil være modtagelige over for disse holdninger. Vi skal helt ned på folkeskoleniveau fokusere på, at det er vigtigt med demokratisk deltagelse, siger han.

LÆS OGSÅ: 

Mustafa Gezen forklarer samtidigt, at salafisterne herhjemme ikke udgør en stor gruppe.

- Vi har 40.000 medlemmer, der ikke repræsenterer de her synspunkter, siger han til avisen.

Talsmand for Islamisk Trossamfund, Imram Shah, understreger over for avisen, at salafisternes synspunkter ikke er repræsentative for danske muslimer.

- Vores budskab er: Lad nu være med at mistænkeliggøre muslimer over en bred kam, siger Imram Shah til Jyllands-Posten./ritzau/