Banedanmark arbejder på højtryk for at få udbedret skaderne på sporet efter torsdagens afsporing af et godstog i Sydjylland, men først i næste uge ved man, hvornår passagertrafikken kan genoptages, lyder det.

Selvom oprydnings- og reparationsarbejdet kan virke en anelse uoverskueligt, er Banedanmark i fuld gang. Den forreste del af det godstog, der torsdag blev afsporet ved Farris mellem Lunderskov og Vojens er således blevet fjernet.

Banedanmark er samtidig gået i gang med at gøre sporet klar til, at de afsporede godsvogne kan komme tilbage på skinnerne, så de lørdag kan blive trukket væk sammen med den bageste del af toget.

Skaderne på selve sporet er ifølge Banedanmark omfattende og kræver mange nye materialer.

- Vi er i fuld gang med at forberede det omfattende arbejde med at udbedre skaderne og skaffe de nødvendige materialer, så vi kan komme i gang med at gøre jernbanen klar efter afsporingen. Eksempelvis skal vi bruge 11.000 nye sveller til at erstatte de ødelagte sveller på den knap syv kilometer lange beskadigede jernbanestrækning, siger Steen Kristensen, sporchef i Banedanmark.

- Over de næste dage vil vi få det fulde overblik og dermed kende planen for udbedring af skaderne, og så vil det i begyndelsen af næste uge være muligt at give en prognose for, hvornår passager- og godstrafikken på strækningen kan genoptages, tilføjer han.

Godstoget, som var på vej fra Sverige til Tyskland, blev torsdag eftermiddag afsporet ved Farris og kørte syv kilometer i sydlig retning, inden det standsede nær Sommersted. Toget var på vej fra Sverige til Tyskland.

Ødelæggelserne har medført, at der ikke kan køre tog mellem Kolding og Vojens.

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.