Lyt til artiklen

Ifølge Ligebehandlingsnævnet er det diskrimination, når mænd skal betale mere end kvinder for at komme i swingerklub.

Det er diskrimination at lukke singlekvinder ind gratis, når mænd skal betale op til 300 kroner for at komme i swingerklub.

Det konkluderer Ligebehandlingsnævnet, der har behandlet en klage fra en mand, som er utilfreds med, at priserne er forskellige for mænd og kvinder hos sexklubben Swingergaarden ved Slagelse.

»Loven er skruet sådan sammen, at man ikke må basere prisforskelle på køn,« siger chefkonsulent i Ligebehandlingsnævnet Susanne Fischer til metroxpress.

Indehaveren af Swingergaarden, Trine Kragh, ærgrer sig voldsomt over afgørelsen.

Hun frygter, at det fremover bliver en umulig opgave at tiltrække nok kvindelige gæster til at holde forretningen kørende:

»Mænd er bare mere liderlige. Jeg har sat prisstrukturen for at skabe en lige fordeling af kvinder og mænd. Hvis priserne skal være ens, går jeg konkurs,« siger Trine Kragh, som dog understreger, at hun vil tage afgørelsen til efterretning.

Hvis swingerklubben bliver fyldt med mænd og kun få kvinder, vil det skabe andre problemer med diskrimination, mener Trine Kragh:

»Der kan ske voldsommere krænkelser såsom sexchikane og ydmygelser, hvis der kun er to kvinder og en masse mænd. Denne her lov rammer skævt i forhold til swingerklubber.«

Men de argumenter preller af på Ligebehandlingsnævnet:

»Man kan heller ikke sige, at kvinder skal betale mindre for en buffet, fordi de spiser mindre,« siger Susanne Fischer til metroxpress.

BNB