Christina Finsen to børn Simone og Victoria blev dræbt af deres far i hjemmet i Svendborg
Christina Finsen to børn Simone og Victoria blev dræbt af deres far i hjemmet i Svendborg Foto: ERNST VAN NORDE

Det er på tide at kigge nærmere på, hvornår man er, og hvornår man ikke er berettiget til at modtage erstatning for en akut opstået psykisk lidelse.

Det mener flere af Folketingets retspolitikere, efter at Østre Landsret mandag nægtede Christina Finsen erstatning for de psykiske lidelser, hun pådrog sig i forbindelse med, at hendes to små piger blev knivdræbt af deres far.

- Vi har skrevet ind i regeringsgrundlaget, at vi vil se nærmere på rammerne for erstatninger, og det vil være naturligt at tage det her med ind i arbejdet. Det er helt forfærdeligt, at en mor har mistet sine børn. Heldigvis er der kun ganske få af den slags sager, og derfor kan jeg ikke se, at det vil være en bombe under erstatningssystemet, hvis praksis skulle blive ændret, siger formand for Folketingets retsudvalg, Karina Lorentzen Dehnhardt (SF).

Tom Behnke, retsordfører for De Konservative:

- Der er ingen tvivl om, at en mor, som får sådan en frygtelig besked, vil blive meget, meget kraftigt påvirket af det. Vi er villige til at diskutere, hvad der kan gøres for at udvide erstatningsbegrebet.

DFs Peter Skaarup siger:

- Retsfølelsen kan ikke holde til, at en mor på den måde bliver ladt i stikken, siger han.

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.