Flere danske restauranter i provinsen modtog deres første michelinstjerne ved uddelingen af michelinstjerner i Stockholm onsdag.

Men hos Havnens Perle Aarhus har man svært ved at forstå, hvorfor det altid er restauranter med det mindste måltid til den højeste pris, der ender med at få de eftertragtede stjerner, fortæller stedets indehaver Peter Lerdrup til TV 2 | ØSTJYLLAND.

Han fremhæver særligt Havnens Perles bøfsandwich, som ifølge ham sagtens kan begå sig i det fine selskab.

»Vi laver vores egen sovs fra bunden af, hvor vi putter nogle rodfrugter og krydderurter i. Så brænder vi nogle kraftpinde af sammen med tomatpasta, og så putter vi det i ovnen og ned i en gryde, hvor det koger i 24 timer. Derudover laver vi også selv vores bløde løg og agurkesalat,« fortæller Peter Lerdrup.

Og skal man tro Politikens madanmelder, Sandra Brovall, så er der tilsyneladende noget om snakken. Ifølge hende er kriteriet for en michelinstjerne, at der er tale om 'en meget god restaurant inden for sin kategori'. Det betyder, at en frokostrestaurant sagtens kan servere mad på så højt et niveau, at den bør kunne få en michelinstjerne, mener hun.

Det samme gælder desuden både et burgersted, tacosted eller sågar en pølsevogn.

Derfor mener hun også, at det er misforstået, når Michelin i Europa ikke giver stjerner til restauranter, fordi de ikke lever op til et bestemt kodeks. Til TV 2 | ØSTJYLLAND fortæller hun, at det lugter af borgerskabets regler og forklarer, at hun er uforstående over for, at asiatiske madboder tildeles michelinstjerner, når man i Europa sjældent kigger væk fra de finere restauranter.