Ved du noget om sagen? Så hører BT meget gerne fra dig. Send en mail til 1929@bt.dk eller skriv en besked til os her på Facebook.

Dagli'Brugsen på Ålbækvej i Spøttrup i Nord har fået en bøde, efter et kontrolbesøg fra Fødevarestyrelsen viste, at butikken ikke opbevarede flere af sine fødevarer ved korrekt temperatur.

Det fremgår af en kontrolrapport fra den 6. juli 2017, hvor fødevarekontrollen var på besøg og endte med at tildele Dagli'Brugsen en sur smiley og en bøde på 5.000 kroner.

Under kontrollen blev det blandt andet konstateret, at pålægsprodukter blev opbevaret ved for varme temperaturer.

'Der er i køledisk med pålægsvarer, pølser og fersk kød målt med indstikstermometer 10,1°C i den ene ende af køledisken og 11,2 °C i den anden ende. Der er målt følgende temperaturer i produkter fra køledisken med indstikstermometer: Kyllingebryst i skiver 'kogt og stegt' 10,8 °C, frikadeller 9,9 °C, i leverpostej 10,8 °C og i fersk kyllingefilet 10,1 °C,' lyder det i rapporten fra Fødevarestyrelsen.

Kølekrævende pålægsvarer må normalt maksimalt opbevares ved 5 grader.

Fødevarestyrelsen bemærker desuden, at der i kølemontre med blandt andet salatost i lage, fetaost, diverse oste, Kærgården og smør blev målt 9 grader med et indstikstermometer. Der blev desuden målt en temperatur på 10,4 grader i en salatost i tern.

Ifølge Jens Juul Nielsen, der er informationsdirektør i Coop, så er bøden på de 5.000 fra Fødevarestyrelsen helt i orden.

»Begge sanktioner er fuldt berettigede, og vi har gennemført en række ting for at rette op på fejlene for at sikre, at det ikke sker igen,« skriver han i et mailsvar til BT.

Han uddyber, at man nu har udbedret fejlene og har indskærpet proceduren.

»Der var to kølemontrer, der ikke fungerede. Her har der været montør, og de er blevet repareret. Samtidig har vi skærpet opmærksomheden på måling af temperaturer, så der nu er en daglig tjek af at der er korrekt temperatur,« lyder det.