Mashos biologiske forældre så allerede dokumentaren om datterens liv i Danmark den 17. november.
Mashos biologiske forældre så allerede dokumentaren om datterens liv i Danmark den 17. november. Foto: TV2 / frit

TV2 viste onsdag aften den kontroversielle dokumentarfilm 'Adoptionens pris' for Mashos biologiske forældre i deres lerhytte i Etiopien

Efter indslaget har TV2 fået flere klager og vrede kommentarer med på vejen af seere, der finder det uanstændigt at tv-stationen valgte at vise forældrene den barske dokumentar og filme deres reaktion.

Beskæftigelsesminister Mette Frederiksen (S) sluttede sig også til koret af forargede seere og kaldte TV2s visning af filmen 'absurd'.

LÆS OGSÅ:
Mette Frederiksen raser over Masho-indslag: Absurd, TV2

Men som BT skrev allerede tirsdag, var det ikke første gang Mashos biologiske forældre, Hussen og Senkenesh, så optagelserne af deres datter og hendes liv hos adoptivforældrene i Danmark.

Masho splitbillede


De biologiske forældre så nemlig allerede filmen d. 17. november - dvs. før filmen blev vist for pressen, og før filmen blev vist på TV2.

Visningen var arrangeret af instruktøren Katrine W. Kjær og filmens producere og forældrene så filmen i selskab med den lokale etiopiske produktionsleder, som er en god ven af familien.

Bagefter talte Katrine Kjær med forældrene via en tolk over Skype. Det blev også arrangeret, at de biologiske forældres reaktioner og eventuelle krav i forhold til deres børns fremtid skulle oversættes og skrives ned i et brev som produktionsselskabet og Katrine W. Kjær fik overbragt.

Versionen, der blev vist til forældrene d. 17. november, var ikke TV2s kortere tv-version, men den originale version på 92. min.

- Det har været vigtigt for os, at begge forældre kunne se filmen, inden den blev vist for pressen og offentligheden. Derfor sendte vi allerede lørdag den 17. november en ven af familien ned til Etiopien og viste de biologiske forældre filmen efter deres eget ønske. Efterfølgende talte jeg med dem på Skype og vi talte om, hvordan det havde været at se Roba og Masho og de synes, det gjorde ondt, men var glade for at have set filmen, forklarer instruktør Katrine W. Kjær

Mashos biologiske forældre modtog ligeledes tidligere på året et brev fra adoptivmoren Henriette Vedsegaard, hvor hun skrev, at Masho var kommet på børnehjem.

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.