Er du elev eller lærer på skolen, eller ved du noget om sagen? Så hører BT meget gerne fra dig. Send en mail til 1929@bt.dk eller skriv en besked til os her på Facebook.

Natten til onsdag var brandfolk talstærkt til stede ved Firkløverskolen i den lille by Kirke Sonnerup mellem Roskilde og Holbæk, hvor en kraftig brand fandt sted.

Mindst seks brandbiler og en indsatsleder var kaldt ud til skolen, kunne BTs medarbejder på stedet oplyse.

En yderst fåmælt vagtchef ved Midt- og Vestsjællands Politi bekræftede over for BT, at man omkring kl. 01.00 havde betjente ved skolen, der arbejdede i et afspærret område.

Onsdag morgen fortæller vagtchef ved politiet, at branden i skolen kom under kontrol omkring klokken 01.30 natten til onsdag. Dernæst stod arbejdet for brandvæsenet på stedet på efterslukning af branden.

»Vi har fortsat afspærret derude, og så skal vi i løbet af i dag (onsdag, red.) have efterforskere derud for at finde ud af, hvad der var årsag til branden,« siger vagtchef ved Midt- og Vestsjællands Politi Thomas Jørgensen.

»Det kan ikke udelukkes, at der kan være tale om en forbrydelse, men det skal efterforskningen de kommende dage vise,« uddyber vagtchefen.

»Vi åbner i dag«

Skoleleder på Firkløverskolen i Kirke Sonnerup, Lene Endahl, er onsdag morgen travlt optaget med at opdatere forældre til børn på skolen om situationen.

»Vi har lokaler på begge sider af vejen, så vi åbner i dag. Og det er jeg travlt optaget med at orientere forældrene på skolen om det netop nu,« siger Lene Endahl til BT

Foto: Mathias Øgendahl.
Vis mere

»Røgen kan ses fra to kilometers afstand«

Ifølge BTs medarbejder ankom politiet med bl.a. en stor hundevogn, og flere hunde løb såkaldt spor i området omkring skolen, mens betjente med DNA-masker samlede et ukendt antal genstande op fra jorden for at lægge dem i sporsikringsposer.

Vagtchefen fra Midt- og Vestsjællands Politi bekræftede natten til onsdag, at man ved skolen søgte med hunde i området som led »i en sikkerhedsforanstaltning«.

Billeder fra stedet viser, hvordan en tyk røg stod op fra skolens bygninger.

Allerede da BTs medarbejder nærmede sig skolen via motorvejen, kunne han se den tykke røg i nattemørket, fortalte han.

»Røgen kan ses fra to kilometers afstand,« rapporterede han omkring kl. 01.00 natten til onsdag.

Det har ikke været muligt at få en kommentar fra brandvæsenets indsatsleder ved skolen.

Den lille by Kirke Sonnerup, der ligger i Lejre Kommune i Region Sjælland, har omkring 940 indbyggere.

Er du elev eller lærer på skolen, eller ved du noget om sagen? Så hører BT meget gerne fra dig. Send en mail til 1929@bt.dk eller skriv en besked til os her på Facebook.