»Et sandt mirakel.«

Jan Hellesøe er klar i mælet, når der skal sættes ord på det faktum, at han stadig er i live. Torsdag morgen slap DR3-værten mirakuløst fra en trafikulykke, hvor han i sin Audi blev kastet ind under en lastbil, der var centimeter fra at kvase showmanden fra DR-programmet 'Fuckr med dn hjrne'.

BT har fået fat i Jan Hellesøe, der trods omstændighederne er fattet. Ulykken husker han sekund for sekund:

»Jeg ligger i noget morgentrafik mod København. Jeg har lige haft en håndfri telefonsamtale i bilen, og da jeg lægger på, vil jeg ud i overhalingsbanen. Jeg kigger i side- og bakspejl og skal til at overhale, men der er en bil ved siden af mig, der lige skal forbi. I det sekund opdager jeg så, at lastbilen foran mig slet ikke kører lige så stærkt som mig. Faktisk står den næsten stille. Jeg kan hurtigt konstatere, at jeg kommer til at ramme den, for bilen ved siden af mig skal først passere, før jeg kan trække ud,« siger Jan Hellesøe til BT.

Bilen passerer Jan Hellesøe, og han når næsten at dreje udenom lastbilen, men også kun næsten. Audien brager ind i lastbilen, og dér sidder den fast. Jan Hellesøe dukker sig for ikke at få kappet hovedet, og så er det ellers bare at krydse fingre:

»Taget bliver hurtigt skrællet af, men derefter kan jeg så konstatere, at jeg er i live. Lastbilen kører stadig, mens jeg sidder fast, og det er måske det værste øjeblik. Kan der komme en eksplosion?,« fortæller han.

Foto: Jan Hellesøe/Facebook
Vis mere

Eksplosionen kommer aldrig, og da lastbilen stopper, trækker Jan Hellesøe stadig vejret. Han er taknemmelig, for han kan efterfølgende konstatere, at det kun er få centimeter, der skiller ham og døden. DR3-værten er lettet, så han foreviger øjeblikket med en selfie.

Foto: Jan Hellesøe/Facebook
Vis mere

Selfien fortæller også historien om, at en medpassager sandsynligvis ikke havde overlevet trafikulykken, for ved passagersædet har lastbilen boret sig ind. Kort tid efter selfien får Jan Hellesøe hjælp fra en anden bilist og et par ambulanceførere, der var på vej på arbejde, og efter et par minutter står showmanden på vejen. Uskadt:

»Jeg står tilbage med en følelse af, at jeg er enormt lettet over, at jeg er i live,« siger Jan Hellesøe.

Foto: Jan Hellesøe/Facebook
Vis mere

Senere ryger han en tur på hospitalet, men ud over lidt blodstænk og glasskår er alt som normalt. Alt fra familie til læger bruger ordet 'mirakel' i flæng, og Jan Hellesøe finder også ud af, at han specielt kan takke én ting for at være i live:

»Redningspersonale og læger er klare i mælet: Jeg lever, fordi jeg kører i en dyr bil. Den forulykker på den helt rigtige måde, så hvis jeg havde haft en billigere bil, havde jeg sandsynligvis ikke været i live i dag. Der tænker jeg sgu, at det fandme ikke er fair. Det er ikke fair for dem, der ikke har råd til sådan en bil,« siger Jan Hellesøe.

Foto: Jan Hellesøe/Facebook
Vis mere

Efter ulykken lavede tv-værten et Facebook-opslag, hvor han beskriver ulykken og priser sig lykkelig over at være i live. Opslaget har fået næsten 500 kommentarer, og her handler de fleste også om, at Jan Hellesøe bør sende en tak til den skytsengel, der må holde hånden over ham.

Torsdag eftermiddag blev han udskrevet fra hospitalet, og selvom han har været et par centimeter fra døden, så har han det efter eget udsagt 'helt fint'. Faktisk så fint at han stadig har planer om at afholde det firmashow i aften, som han kørte til København for.