53-årige Jane Hoffmann vil inden dagen er omme være sovet ind. Det ved hun. Sin sidste dag tilbringer hun 1.200 kilometer fra sit hjem.

Hun har sagt farvel til de fleste. Processen startede fredag den 13. december, hvor Jane Hoffmann fik besked om, hvornår hun skulle dø. Torsdag den 9. januar 2014 stod der på papiret. Det er i dag.

Siden har den 53-årige mor til to haft travlt med at forberede sig. Hun har skrevet lange breve til dem, der står hende nærmest. Hun har skrevet talen til sin egen begravelse. Valgt musik. Og sørget for, at der er noget at grine af, når familien steder hende til hvile. For selv om hun snart skal dø, må hendes efterladte ikke glemme humoren, pointerer hun.

Jane Hoffmann lider af den uhelbredelige sygdom ALS og er rejst til Schweiz, hvor det modsat Danmark er lovligt at begå assisteret selvmord. Torsdag aften indtager hun et giftstof, der tager livet af hende.

I weekenden var de sidste pårørende på besøg hos Jane Hoffmann og familie i deres hjem ved Hornslet nord for Aarhus. Det var hendes bror og svigerinde. Dagene op til afrejsen mod Schweiz onsdag eftermiddag har Jane Hoffmann tilbragt sammen med sin mand og sine to børn.

- Vores hjem har været lidt som Aarhus Banegård siden den 13. december. Der er mange, der skal siges farvel til, og det er tårevædet hver gang. Men omvendt er det heller ikke tit, at man kan få lov at få så lang tid til at sige farvel til gamle kolleger eller venner, siger hendes mand Kim Hoffmann, der lige som sin kone fastholder at se det positive i den svære situation.

- Vi sørger for at hygge os. Pjatter lidt og tuder lidt, når det kommer over os. Driller hinanden lidt, siger han.

Onsdag aften var Jane Hoffmann til samtale med en læge og psykolog i Schweiz. Det samme er hun torsdag morgen. Samtalerne foregår på engelsk og skal blandt andet sikre, at hun er sikker i sin sag. Det assisterede selvmord skal foregå på organisationen Dignitas' klinik nær Zürich, og hun skal også skrive under på et dokument, der friholder organisationen for ansvar.

Hvad der skal foregå efter den sidste psykologsamtale, har Jane Hoffmann ikke planlagt. Hendes mand og to voksne børn Rikke og Rune er sammen med hende på et hotel nær klinikken. Hun vil gerne have risotto at spise. Og måske noget fisk. Begge dele er let at synke.

- Det bliver en mærkelig dag med en del ventetid. Vi har ikke snakket om, hvad vi skal lave. Rikke og hendes mor skal nok sidde og hygge sig ind imellem. De er tæt knyttet til hinanden, siger Kim Hoffmann.

Jane Hoffmann er den tredje, der skal indtage gift og dermed tage sit eget liv på Dignitas' klinik torsdag. Hendes børn skal ikke med, når hun i aften bliver kørt hen til det blå afsidesliggende hus, som udgør det for den schweiziske klinik. Det skal hendes mand Kim Hoffmann. Han skal holde hende i hånden, mens hun via en sonde skal indtage giftstoffet pentobarbital. Normalt skal man selv drikke giften, men Jane Hoffmann skal udløse sonden. Hendes synkefunktion er for svækket.

Det tager højst fire minutter, fra giftstoffet er kommet ind i kroppen, til døden indtræffer. Jane Hoffmann kan fortryde sin beslutning helt indtil hun skal trykke på knappen.