Fredag er årets travleste rejsedag for DSB. Allerede tidligt på fredagen begyndte travlheden på Hovedbanegården i København.
Fredag er årets travleste rejsedag for DSB. Allerede tidligt på fredagen begyndte travlheden på Hovedbanegården i København. Foto: Keld Navntoft
Skal du med toget fredag eftermiddag eller aften for at besøge familien eller svigerfamilien i den anden ende af landet i julen, så kan du godt forberede dig på at møde mange mennesker. Fredag er nemlig årets travleste rejsedag, oplyser DSB.

- Vi  regner med, at der er lidt over 500.000 personer, der rejser med DSB i dag, siger Tony Bispeskov, der er trafikinformationschef hos DSB. 

Mens mange har planlagt at bruge fredagen til julerejsen, så er fredag nemlig også en arbejdsdag, hvor massevis af pendlere skal hjem fra arbejde.

Derfor forventer DSB, at det især bliver hektisk mellem klokken 16 og 20  - og værst bliver det i retning fra København mod Fyn og Jylland.

Bræk-virus


Men selv om den travle juletrafik ofte er forbundet med kaotiske tilstande, så håber DSB, at man i år slipper for det vilde kaos.

- Vi er klar, og vejret er med os, så vi håber, at det bliver stille og roligt, fortæller Tony Bispeskov og tilføjer, at DSB både har indsat ekstra tog og personale for at sikre, at de mange julerejsende kommer godt frem.

- I dag har vi alle tog ude at køre, og i morgen (lørdag, red.) har vi indsat tre ekstra tog mellem København og Århus. Derudover har vi over 200 personer ekstra på arbejde til at hjælpe med folk på perronen og til at hjælpe med blandt andet bagagen, fortæller Tony Bispeskov, der også forventer at lørdagen bliver en travlt dag,

- I år fordeler juletrafikken sig over tre dage (fredag, lørdag og søndag, red.), så det betyder, at der bliver lidt mindre trængsel. Det er for eksempel stadig muligt at få pladsbilletter, fortæller han.
 
Vil du slippe for togtrafikken i juledagene, så kan du også tage færgen fra Sjællands Odde til Aarhus/ Ebbeltoft. Mols-Linien oplyser, at de travleste færgedage vil være lørdag og søndag, men at der fortsat er billetter til alle dage.

- Der er stadig pladser at få, fordi juletrafikken strækker sig over tre dage, fortæller Mikkel Hybel, der er marketingschef hos Mols-Linien.

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.