Med sol fra en skyfri himmel, temperaturer et godt stykke over 30 grader og en ikke-eksisterende vind var der nærmest folkevandring til strandene rundt omkring i Danmark på årets første rigtige sommer-weekend.

Men det er ikke alle, der bare sådan lige kan tage benene på nakken og forære sig selv en meget tiltrængt kold dukkert. Og hvad gør man så?

Tjah - på plejehjemmet Prices Have i Faaborg på Fyn var løsningen såmænd ligetil. Her har man indkøbt et soppebassin til de ældre, og det kom så sandelig i brug i den stegende hede, som søndagen bød på.

Læs også:

Et billede af den hyggelige situation, hvor flere af plejehjemmets beboere sopper, blev siden lagt på Facebook, og her har det i den grad fået medvind. Over 17.000 personer har givet ‘synes godt om’-knappen et klik, mens ca. 1.000 har delt billedet, som er taget af en af de ansatte på stedet.

»Dejligt at se, at et plejehjem tager sig så godt af de ældre i den varme,« lyder én af kommentarerne til billedet.

»Rigtig god idé. Det skulle der gøres på alle plejecentre,« lyder en anden, som er meget fint dækkende for flertallet af de over 400 kommentarer, der er strømmet ind.

På Prices Have tager man imod den positive opmærksomhed med kyshånd - men også med ophøjet ro. For det er slet ikke usædvanligt, at man her tænker lidt ud af boksen som i går, hvor der først blev soppet og siden grillet aftensmad.

»Vi er superglade for alle de dejlige tilkendegivelser. Det er vi virkelig. Det handler ikke om, at vi skal profilere os, men hvis vi kan fortælle om, hvad der virker for os, kan det være, at andre kan få inspiration til nye, gode idéer,« siger Prices Haves leder, Dorthe Andersen.

Læs også:

»Men det er jo i virkeligheden ret banalt. Det er jo helt naturligt, at man på en dag som i går har lyst til at bade og grille, så den idé opstod bare helt spontant ved at lytte til vores borgere,« siger hun.

Og sopning i haven er ikke det eneste, som beboerne på Prices Have nyder godt af, fortæller Dorthe Andersen.

»Udover et badebassin og en have så har vi også en campingvogn, som holder på Nab Strand. Det er jo også bare helt fantastisk at se beboerne på en helt anden måde, når de kommer på camping.«

Læs også:

»Vi gør den slags, fordi vi ganske enkelt godt kan lide at arbejde med gamle mennesker. Og fordi vi her på stedet har en kultur, hvor vi støtter hinanden i at tænke ud af boksen. Jeg har nogle virkelig dygtige medarbejdere, som tager hver dag, som den kommer, og som tager udgangspunkt i, hvad borgerne selv har lyst til,« siger hun.

Hun forsikrer i øvrigt, at plejehjemmets beboere har sagt god for, at billeder og positive oplevelser bliver delt på centerets Facebook-side.