Så er det tid til at finde kælken frem! I næste uge kommer sneen! (Arkivfoto)
Så er det tid til at finde kælken frem! I næste uge kommer sneen! (Arkivfoto) Foto: Richard Sylvestersen
Det bliver hvidt derude! Storm og blæst bliver nemlig snart afløst af rigtig vintervejr!

Det kan godt være, at det blæste kraftigt søndag aften, hvor vestkysten fik efterårets hidtil værste stormvejr, men det varer ikke længe, før termometeret kommer til at stå på vaskeægte vintervejr.

- Det bliver helt sikkert koldt frem mod næste weekend. Lige nu er det lidt usikkert, om det kommer torsdag eller fredag, men der er ingen tvivl om, at det bliver rigtig koldt næste weekend.

Det lover meteorolog Andreas Nyholm fra TV2 Vejrcenter og tilføjer, at det bliver noget med dagtemperaturer omkring frysepunktet og nattefrost og snebyger.

- Det bliver virkelig et kraftigt omslag i vejret, siger han.

Snevejr er kælkevejr.


- Så det er vinteren, der kommer nu, og der kommer også sne, garanterer han og opfordrer på det kraftigste bilisterne til at få skiftet til vinterdæk i en fart.

Især folk i Østjylland, på Fyn, i Nordsjælland og på Bornholm kan godt begynde at lokalisere kælken. Det er nemlig her, der kommer til at falde mest sne, mens også resten af landet kan være heldige at få en snebyge.

Og så nærmer vi os jo første december og første søndag i advent, så hvad med julevejret? Varer vinteren ved til den 24., og hvordan er chancerne for hvid jul?

Ja, det vil meteorologerne absolut ikke komme med noget bud på - endnu!

- December starter vinterligt, og det kolde vejr bider sig fast, men det er endnu alt for tidligt at sige noget om, hvorvidt julen bliver hvid eller ej, lyder det fra Andreas Nyholm.

Fra og med 1. december kan du følge 'hvidjulsbarometeret' på TV2-vejrets hjemmeside.
SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.