Lyt til artiklen

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Gruppen af indvandrere og efterkommere er overrepræsenteret blandt dømte for voldtægt, viser tal fra Danmarks Statistik.

32 irakere, 26 tyrkere og 25 somaliere er dømt for voldtægt de seneste 10 år, ifølge Danmarks Statistik.

Indvandrere og efterkommere er i det hele taget klart overrepræsenteret i antallet af folk, hvor en dansk domstol har erklæret dem skyldige i voldtægt. Helt nøjagtigt er det 34,5 procent eller 212 af de 615 med en voldtægtsdom i perioden 2004 til 2013, der er enten indvandrere eller efterkommere. Det er mere end tre gange så stor en andel som gruppen generelt udgør i befolkningen, skriver metroxpress.

Læs også:

Kultursociolog og indvandrerforsker Mehmet Ümit Necef fra SDU kalder det »vigtigt, at de her tal kommer frem«.

»Nydanskere er klart overrepræsenteret blandt de dømte for voldtægt. En del nydanskere kender ikke og forstår ikke dansk kønskultur. At det, at en dansk kvinde, som går beruset hjem om natten ikke betyder, at hun er lettilgængelig,« siger han til metroxpress.

Læs også:

Både nordmænd og svenskere bosat i Danmark tæller med, men er i perioden ikke dømt for en eneste voldtægt.

Tallene bliver bakket op af ny forskning fra SDU, hvor man har undersøgt 296 anmeldte voldtægter i Østjylland. I 40 procent af sagerne har gerningsmanden en anden etnicitet end dansk.

Ifølge rapporten »Voldtægt, der anmeldes« er udlændinge især overrepræsenteret, når det gælder overfaldsvoldtægter.

»Det er voldsomt. Det maner til eftertanke og betyder formodentligt, at vi bliver nødt til at sætte ind med en oplysningsindsats,« siger rets- og integrationsordfører Sofie Carsten Nielsen (R).

»Vi bliver nødt til at forholde os til den overrepræsentation af indvandrere blandt voldtægtsmænd,« siger DFs gruppeformand, Peter Skaarup (DF).