25 procent af de kandidatstuderende fravælger deres SU på grund af for høj indkomst.

Omkring 25 procent af de kandidatstuderende har fravalgt deres SU i mindst et år, fordi deres løn overstiger fribeløbsgrænsen på 9.043 kroner per måned. Det fremgår af et notat fra Ministeriet for Videregående Uddannelser, skriver Politiken søndag.

Jacob Nielsen Arendt, forskningsleder ved Det Nationale Institut for Kommuners og Regioners Analyse og Forskning (Kora), finder tallet bekymrende, fordi det tyder på, at de studerende arbejder uhensigtsmæssigt meget.

- Arbejder man 15-20 timer om ugen eller mere ved siden af studierne, begynder det at kunne ses ved, at de studerende klarer sig dårligere og dropper oftere ud. Det viser flere studier, siger han til avisen.

Jannik Schack Linnemand, forsknings- og uddannelsespolitisk chef hos Dansk Erhverv, mener, det sætter spørgsmålstegn ved, hvor nødvendig støtten er, når hver fjerde kandidatstuderende fravælger den.

- Tallet siger mig, at SUen ikke er hellig. Jeg synes ikke, det er noget problem. Studerendes erhvervsindkomst fylder mere og mere, og samtidig er der flere, der gennemfører en uddannelse hurtigere. Studier viser, at et arbejde ved siden af ikke har stor indflydelse på deres gennemførelse, siger han til avisen.

Formand for Danske Studerendes Fællesråd Jakob Ruggaard mener, at tallet viser, at de studerende er ansvarlige og tager opgaven på sig:

- De 25 procent er studerende, der er ressourcestærke nok til at finde finansiering selv, og det er positivt. Men der er stadig 75 procent, der har brug for SUen. Og dem vil man fratage SU og torpedere livsgrundlaget for.

På bacheloruddannelserne er det cirka 13 procent, der fravælger SU på grund af for høj indkomst, skriver Politiken.

BNB