Nabostridigheder har gode kår i den varme påske med højsæson for gæster til påskeøl, og derfor mærker politiet en stigning af henvendelser, hvor danskerne klager over deres nabos færden, grill og plæneklippere

Politiet får lige nu i den varme påske en del henvendelser fra borgere, der føler sig generet af deres naboers gøren og laden.

- Det er tydeligt nu her i de varme fridage, at folk bruger deres tid på at ærgre sig over naboen og melde ligegyldige ting til politiet. Klagerne går typisk på, at naboen griller eller spiller høj musik. Det er en tydelig tendens, fordi folk bliver rastløse i deres ferie,« siger vagtchef ved Vestegnens Politi Johnny Bonde.

- Det er en tendens, som mægler ved Center for Konfliktløsning Jesper Bastholm Munk, der til daglig arbejder med løsning af nabokonflikter, kan nikke genkendende til.

- Det er helt klart min erfaring, at når sæsonerne skifter, og det bliver varmere, så bliver konflikterne i etageejendomme mindre, mens de bliver større i parcelhuse. Man bliver klar til at komme ud, og konflikten har måske ligget i dvale over vinteren, men den kommer lynhurtigt frem, og så kan parterne tænke: 'Skal vi nu have den ballade en gang til,' lyder det.

Hans råd er, at danskerne derude sørger for at tage hånd om konflikten i tide i stedet for at lade situationen komme ud af kontrol.

- Udefra kan det virke som småting, der handler om støj eller affald. Men der er ofte en historie bag, og på et tidspunkt kommer man til det punkt, hvor man har gjort opmærksom på situationen tilstrækkeligt mange gange. Der er det en god ide at vælge konfliktmægling, fordi det gør en forskel at sidde overfor én, som du havde besluttet var et monster og finde en fælles løsning. Det kan faktisk give en helt euforisk stemning, når parterne når til enighed, siger Jesper Bastholm Munk.

Ifølge en undersøgelse foretaget af Boligejernes Videnscenter Bolius angiver 22 procent, at de på et tidspunkt er blevet uvenner med deres nabo og stadig er det.