Et stigende antal unge springer badet efter idrætstimen over. De er flove over at bade sammen med andre.

København: Når unge har været til idræt, undgår mange af dem det efterfølgende bad. Det viser en undersøgelse fra Center for Ungdomsstudier fra 2015, hvor 1300 unge i alderen 13 og 16 år er blevet spurgt.

Det skriver Berlingske fredag.

Mere end halvdelen af de adspurgte synes, at det er flovt at bade sammen med andre eller vælger at bade hjemme i stedet. I 2010 var det kun tre ud af ti, der havde det på samme måde.

Udviklingen skyldes ifølge daglig leder på Center for Ungdomsstudier Søren Østergaard, at jagten på den perfekte krop fylder mere end nogensinde før.

- Tendensen er, at unge har en kultur, hvor man aldrig kan blive fit nok. Mediebilledet har ændret sig, og det er kun få, der flasher appelsinhud og mindre gode sider af sig selv.

- Det perfekte er blevet normalt, hvilket særligt gælder for pigerne. Derfor forsøger mange unge at modellere sig efter det ideal, siger han til Berlingske.

Det er især pigerne, der er flove over deres kroppe, når de skal i bad med andre. Således svarer syv ud af ti piger i undersøgelsen, at badet spiller en rolle for, om de har lyst til at være med til idræt, mens det kun gælder knap fire ud af ti drenge.

Idrætslærerne kan også mærke tendensen. Syv ud af ti idrætslærer svarer i undersøgelsen, at de har problemer med at få 7. til 9. klasseelever til at gå i bad efter idræt.

National chef i Sex og Samfund Marianne Lomholt siger til Berlingske, at det ikke er en løsning at tvinge de unge i bad sammen. Hun opfordrer i stedet skolerne til at arbejde med emnerne krop og køn fra børnene er helt små.

/ritzau/