Hvert år samles de fleste danskere om fjernsynsskærmen klokken 18 nytårsaften for at høre dronning Margrethe læse sin nytårstale op.

Nogle år har talen været lidt mere kontroversiel end andre, mens den andre år er blevet rost for at samle nationen. Men især sidste år vakte den opsigt, da dronningen annoncerede, at prins Henrik gik på pension og derfor ikke ville deltage i så mange officielle gøremål.

Gætterierne om årets vigtigste emner er ofte mange, og nu har bettingfirmaet 888sport.dk offentliggjort oddsene for, hvilke emner hun sandsynligvis vil nævne, men også dem, hun nok slet ikke tager op.

Det er især de vante emner som Grønland, Færøerne, børnebørn og kronprinsparret, der giver de laveste odds på mellem 1-2 og dermed er mest sandsynlige emner. Men der er også mere overraskende emner, som giver lave odds.

Emner som flygtninge, terror, politiet og Frankrig giver også lave odds, hvilket nok skyldes nogle af de begivenheder, der har kendetegnet 2016, hvor borgerkrigen i Syrien har raset, og der har været terrorangreb i den franske hovedstad i Paris.

Også de Olympiske Lege i Rio vil præge talen, hvis man skal tro på oddsene. For eksempel giver ordet 'Rio' kun odds 1,5, mens nogle af sportsstjernerne også bliver nævnt, men guldvinderne 'Håndboldherrerne' giver pengene 100 gange igen, så det betegnes ikke som særligt sandsynligt, at de dukker op i talen.

 

Andre læser også