Er han et PR-stunt søsat af DR?

Kontanthjælpsmodtageren Robert Nielsen trak i går overskrifter på flere medier, heriblandt bt.dk, og trak tusindvis af kommentarer på forskellige Facebook-sider.

I et interview med . Robert Nielsen har tre ikke færdiggjorte universitetsuddannelser bag sig, og erkender, ifølge interviewet med DR2, at han er doven og ikke gider job han ikke synes, matcher hans (høje) kvalifikationer.

LÆS OGSÅ:

Men er Robert Nielsen ægte? Kan man virkelig gå rundt 11 år og hygge sig og modtage kontanthjælp uden kassen smækkes i eller der stilles krav fra samfundets side.Ifølge Berlingske-bloggeren Anne Sophia Hermansen er der i hvert fald noget, der ikke stemmer. Lørdag aften luftede hun sin mistanke om et muligt pr-stunt på Facebook og i dag skriver hun i et blogindlæg på b.dk:

- En ny orkan har ramt landet. Sidste år hed den Carina, nu hedder den Robert. Den 41-årige Robert Nielsen, der er blevet interviewet til DR2 nye søndagsprogram "På den 2. side", fortæller i et klip på DR's hjemmeside, at han har været på offentlig forsørgelse, siden han i 2001 forlod tre uafsluttede universitetsstudier. Og det har han det godt med. Faktisk så godt, at han beskriver sig selv som et "dovent svin", der ikke gider arbejde som pedel eller med noget så latterligt som at samle klemmer, næ, skal han have et job, skal det være et "tale-job", sådan et hvor han kan debattere samfund og økonomi og bruge sin viden.

- Interviewet har naturligvis fået mange til at reagere, og politikere fra Konservative, Liberal Alliance og  har allerede Facebookopdateret om doven-Robert.

LÆS OGSÅ:

- Selv blev jeg også ramt af forargelse, men så tjekkede jeg Roberts Facebook-side. Her griner hans venner af doven-Robert og annoncerer, at de vil melde sig ind i den hadegruppe, der selvfølgelig er blevet oprettet og tæller 255 medlemmer. Robert Nielsen liker deres opslag og joker med, at han måske sammen med Carina kan blive Danmarks nye realitypar. Hm, mon man sidder og joker med sine venner, når nationens forargelse slår ind over en som en tsunami? Næppe. Min teori er, at DR har taget røven på os. Eller at Robert Nielsen har taget røven på DR. Noget stemmer heller ikke i hans historie om kontanthjælp, skriver Anne Sophia Hermansen.

Bt.dk talte søndag morgen med Anne Sophia Hermansen. Til bt.dk siger hun:

- Jeg tror simpelthen ikke på, det kan lade sig gøre at være 11 år på kontanthjælp, uden der gribes ind. Hvis det er sandt, er den eneste forklaring, at der er noget i hans historie, vi ikke kender til. Måske har han svære psykiske eller sociale problemer, og hvis det er tilfældet, mener jeg, det er problematisk, at DR bruger ham som case.

Bt.dk talte lørdag aften med flere ledende personer i DR, der alle som én bekræftede, at historien om Robert Nielsen ikke er et stunt fra DRs side og at DR står inde for historien. Til det siger Anne Sophia Hermansen.

- Måske er det så Robert, der har narret DR. Lige meget hvad synes jeg, DR har et problem.

Anne Sophia Hermansen fulgte lørdag aften debatten som den rullede sig ud på Facebook og på netmedierne. Og hun hæftede sig særligt ved to ting. Dels den meget hårde tone der er kommet i debatten om arbejdsløse i kølvandet på hele Carina-sagen, dels at flere politikere på baggrund af en lille interview-bid var klar til at kræve handling og nye love. 

- Man må spørge sig selv om politikerne overhovedet kender reglerne. For som det er i dag kan man altså ikke bare undslå sig arbejde og så få kontanthjælp, siger hun.

Og i sit blogindlæg på b.dk skriver hun:

- Mens Facebooknationen ryster af forudsigelig forargelse, kræver politikere handling og indgreb og reformer og taler om skatteborgernes penge, som var de små babysæler, der blev angrebet af farlige, farlige nassesvin (tjek lige jeres eget misbrug af skattekroner, når I stiller tonsvis af §20-spørgsmål, politikertyper). Når DR søndag aften sender "På den 2. side" får vi se, om Robert Jensen er en hoax.

HVAD TROR DU? DELTAG I DEBATTEN NEDENFOR