Mgala lagde Danmark ned i 'Den eneste ene'.
Mgala lagde Danmark ned i 'Den eneste ene'.

»Jamen så fuck fuck da,« lød det i den ikoniske danske komediefilm 'Den eneste ene', hvor Niller og Lizzie adopterer 5-årige Mgala fra Burkino Faso. I dag er Mgala blevet 21 år og har fundet helt andre græsgange.

Ved blot at sige »fuck« lykkedes det på mærkværdig vis lille Mgala at skrive sig ind i danskernes hjerter, da hun i 1999 optrådte i biografsuccesen 'Den eneste ene'.

Men pigen bag en af de måske mest populære replikker i dansk filmhistorie hedder i virkeligheden Vanessa Gouri. Og selv om man skulle mene, at skuespillervejen lå lige for, når man i så tidlig en alder optræder i en af de største danske filmsucceser nogensinde, så har Vanessa Gouri​ altså valgt at gå en anden vej, skriver TV 2.

Den nu 21-årige Vanessa Gouri har nemlig bosat sig i Malmø, hvor hun læser til social- og sundhedsassistent.

»Før i tiden ville jeg da gerne have været skuespiller. Men jeg kan godt lide at hjælpe mennesker, og derfor gik jeg i denne retning,« siger hun til TV 2

Rollen som barnestjerne var noget, som Vanessa Gouri mærkede til, da hun boede i København i årene efter filmen, men i Sverige kan hun gå anderledes ubemærket rundt, fortæller hun.

BIER Susanne Bier

»På min første skole vidste alle, at jeg spillede Mgala. Det var ingen hemmelighed, men da jeg flyttede til en anden skole i København, fortalte jeg det ikke til så mange - og i Sverige har folk ikke set filmen, så der bliver jeg ikke genkendt,« siger Vanessa Gouri til TV 2.

Fuck

I filmen har Mgala ganske få replikker, men alligevel er det lykkedes hende at efterlade et aftryk, som i den grad har knyttet sig til den populære komedie.

I en scene, hvor adoptionsdamen (Hella Joof) er på besøg, udbryder lille Mgala pludselig 'Fuck', hvortil adoptionsdamen bliver forklaret, at det blot betyder 'Hej' på afrikansk. Hertil er der selvfølgelig ingen anden udvej for adoptionsdamen end at svare tilbage på "afrikansk" med: »Jamen så fuck fuck da.«

Og det er Mgala sidenhen blevet husket for. Til TV 2 fortæller hun, at hun oprindeligt skulle have sagt mere og andet end bare 'fuck' - men det kunne de altså ikke få hende til, da kameraerne først rullede.

"Den eneste ene" bliver til musical - 1

Rollen som Mgala var i virkeligheden tiltænkt en anden pige, men da hun var for ung, fik Vanessa Gouri i stedet muligheden.

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.