Lyt til artiklen

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

I 80'erne var den alle vegne. Og var et sikkert hit på dansegulvet til sodavandsdisko. Så forsvandt den. Både fra hylderne og fra hukommelsen. Men nu vender den tilbage, når Coop sætter 250.000 flasker 'Klar Cola' til salg på butikkernes hylder.

Den så dagens lys i 1976 og blev i løbet af 80'erne en fast bestanddel af fester for børn og unge.

Klar Cola opstod som svar på en stigende bekymring for tilsætningsstoffer, som særligt græsrodsbevægelsen Noah var med til at starte dengang. Selvom Klar Cola ikke har været på hylderne i en årrække, er den gennemsigtige cola dog langtfra helt glemt, og gennem årene har der været flere forbrugerforsøg på at få kult-colaen uden farvestoffer tilbage på hylderne.

Og det sker nu - i anledningen af Coops 150 års jubilæum.

Det skriver Coop Danmark A/S i en pressemeddelelse.

Klar Cola.
Klar Cola. Foto: Coop Danmark A/S
Vis mere

'Det er nostalgi hældt på flaske'

Ifølge kategorichef i Coop, Jesper Christensen, er den relancerede sodavand tænkt som en gave særligt til dem, der var børn eller unge i 1980'erne.

»Det er nostalgi hældt på flaske. Mange forbinder Klar Cola med børnefødselsdage og klassefester, og den minder os om et årti med blandt andet Pac Man, kasettebånd, rubiks terninger, neonfarver, crepet hår og en hurtigsnakkende Kim Schumacher. Derfor blev vi hurtigt enige om, at Klar Cola selvfølgelig skulle være en af de seks jubilæumsvarer, der skal tilbage på hylderne efter flere års pause,« siger han.

De 250.000 Klar Cola - der naturligvis kommer på glasflaske - kan købes i Kvickly, SuperBrugsen, Dagli'Brugsen og fakta fra uge 45.

Sammen med det begrænsede oplag på 250.000 flasker Klar Cola udlover Coop på Facebook også en arkademaskine med de 250 bedste arkadespil. Vinderen trækkes den 28. november 2016 klokken 12:00.

 

Andre læser også