1226 dage er gået, siden den 19-årige Joey Ravn forsvandt under en vandretur i Sverige. Lige så længe har hans forældre, Per og Yvonne Ravn, søgt efter svaret på, hvad der skete med deres søn. Torsdag fik familien en foreløbig afslutning, da en dommer i Retten i Roskilde erklærede den unge mand for død på papiret.

Joey Ravns navn stod endnu på postkassen i indkørslen, da BT i foråret besøgte Per og Yvonne Ravn. Hans forældre modtog stadig post, der var adresseret til ham.

Hver gang måtte de ringe til afsenderen og fortælle den samme historie: At Joey Ravn er væk og har været det siden 25. juli 2012, hvor han forsvandt sporløst under en vandretur i det nordlige Sverige. Kun 19 år gammel.

Men med rettens afgørelse torsdag, slipper de for at foretage de opkald igen.

Det skriver eb.dk.

Håber på rigtig afslutning

Nu har forældrene i stedet fået tildelt et gravsted ved Kr. Såby Kirke, hvor de kan mindes deres søn, selvom hans jordiske rester aldrig er fundet.

Joeys svoger, Kasper, der er gift med Joeys søster, fortæller til eb.dk, at rettens dom føles som en afslutning. Alligevel håber familien stadig på en rigtig afslutning, hvor det lykkes dem at finde spor efter Joey Ravn. De har stadig en formodning om, at han kan være begravet i en slags hule under dyb sne.

»Sagen er jo stadig uopklaret. Men det bliver en form for mentalt punktum,« fortæller Kasper til avisen.

'Som at læse en bog, hvor midtersiderne mangler'

Da BT i foråret besøgte Joey Ravns forældre, fortalte Per Ravn, at de havde et spinkelt håb. Ikke om, at han ville blive fundet i live. Men om, at de en dag kan finde noget af ham, de kan få lov til at begrave. .

»Det er som at læse en bog, hvor nogle af midtersiderne mangler. Der står ikke noget. Du kan ikke komme videre. Det håber vi, at vi kan nu. At der kan komme en form for afslutning. At der bare sker et eller andet,« sagde han dengang.

Det spinkle håb voksede sig i sidste år større, da der blev fundet knogler i det område, hvor Joey Ravn var fundet. Fundet blev gjort af fire personer, der på familiens vegne frivilligt var taget op til området ved det 1.260 meter høje Allak-fjeld, hvor Joey Ravn sidst blev set.

Ved nogle skråninger tæt ved en smeltesø og nogle klipper ikke langt fra fjeldet fik de øje på knoglerne, der lå spredt ud over et mindre område.

Efterfølgende undersøgelser af knoglerne viste dog, at de ikke stammede fra et menneske. Men i stedet fra et dyr.

Tæt ved Allak-bjerget forsvandt Joey Ravn.
Tæt ved Allak-bjerget forsvandt Joey Ravn.
Vis mere

Forsvandt fra kammeraten

Joey Ravn havde været af sted på vandretur med en kammerat. De havde aftalt at vandre en strækning på 400 kilometer på tolv dage. Efter seks dage var de næsten allerede fremme ved stedet, hvor bussen, der skulle køre dem hjem til Danmark, holdt. Joey Ravn besluttede sig for at vandre op på Allak-fjeldet tæt ved for at tage nogle billeder fra toppen. Kammeraten var træt og blev tilbage for at sove.

Da han vågnede senere på aftenen, var Joey Ravn ikke vendt tilbage. En tyk tåge havde lagt sig over hele området. Det regnede, og det var koldt, tæt på frysepunktet.

Kammeraten gik et stykke op ad bjerget for at lede efter Joey Ravn. Da han ikke kunne få øje på ham, vendte han om og gik tilbage for at slå alarm.

Først dagen efter om eftermiddagen dukkede den første helikopter op for at søge efter Joey Ravn. Men man fandt ham aldrig.

Efter dagens dom sagde Per Ravn til eb.dk, at han anså dommen som en afslutning, og det er også denne dag, der skal stå på Joey Ravns gravsten - selvom den officielle dødsdag ifølge dommen er den 31. januar 2013.