DR fulgte i et år det unge par Marc Backhausen og Sabrina Andersen fra Hvidovre, der blev mistænkt for at være voldelige mod deres nyfødte tvillinger. Nu har politiet sat dets punktum i sagen. Foto: DR.  
DR fulgte i et år det unge par Marc Backhausen og Sabrina Andersen fra Hvidovre, der blev mistænkt for at være voldelige mod deres nyfødte tvillinger. Nu har politiet sat dets punktum i sagen. Foto: DR.  

Det unge par fra DR-dokumentaren 'Børnene med de blå mærker', Marc Backhausen og Sabrina Andersen, er ikke længere i politiets søgelys.

Det har taget næsten to år. Men nu har Københavns Vestegns Politi droppet sigtelserne mod det unge forældrepar til de to tvillinger Sasuke og Saya, der har haft en række uforklarlige blå mærker i tiden, efter de kom til verden.

Det skriver DR, der er i besiddelse af politiets afgørelse.

Dermed er forældrene Marc Backhausen og Sabrina Andersen ikke længere mistænkt for at have gjort skade på deres små børn, der snart fylder to år.

blåmærker

»Politiet har efterforsket sagen i næsten to år, og man er kommet frem til, at der ikke er beviser nok til, at sagen kan løftes i retten. Det er godt, at mine klienter nu kan komme videre, siger Susanne Ipsen,« der er forældrenes advokat.

Offentligheden fik for første gang indblik i sagen for et år siden, da DR viste dokumentaren 'Børnene med de blå mærker'. Programmet fulgte Marc Backhausens og Sabrina Andersens årelange kamp for at vride sig fri af mistanken om, at de skulle være voldelige mod deres nyfødte tvillinger.

Mareridtet begyndte, da de unge forældres tvillinger var nyfødte. Da fik Marc Backhausen og Sabrina Andersen besøg af en sundhedsplejerske i deres hjem. Sabrina Andersen opdagede, at en af tvillingerne havde blå mærker og sagde det til sundhedsplejersken.

Sabrina Andersen

Kort efter blev Sasuke og Saya indlagt, og sagen begyndte at køre, idet ingen kunne forklare, hvor de blå mærker på tvillingerne kom fra. Myndighederne fik mistanke om, at Marc Backhausen og Sabrina Andersen led af syndromet Münchausen by Proxy. En lidelse, der får forældre til at mishandle deres børn for selv at få opmærksomhed.

Myndighederne droppede senere mistanken om, at parret skulle lide af Münchausen by Proxy, men politiet valgte alligevel at køre en straffesag mod parret, der hele tiden har nægtet at, det er dem, som har givet deres nyfødte tvillinger blå mærker.

Da dokumentaren 'Børnene med de blå mærker' kørte, havde Hvidovre Kommune tvangsfjernet børnene. De blev først frigivet i marts, efter det kunne påvises, at børnene stadig fik uforklarlige blå mærker, efter de var blevet fjernet fra forældrene.

»Der har hele vejen igennem været forståelse for, at myndighederne har gjort, som de har gjort. Men da det viste sig, at børnene fortsatte med at have blå mærker, efter de var blevet tvangsfjernet, blev det tydeligt, at de ikke var skyld i de blå mærker,« siger Susanne Ipsen til DR.

bt

Advokaten tilføjer dog, at hun mener, at to år er for lang tid at efterforske sådan en sag.

Nu mangler Marc Backhausen og Sabrina Andersen kun, at Hvidovre Kommune formelt afslutter deres sag. Det sker, når kommunen er færdig med en såkaldt børnefaglig undersøgelse.

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.