Dansk Autohjælp har hjulpet over 500 med at få startet bilen onsdag morgen (arkivfoto)
Dansk Autohjælp har hjulpet over 500 med at få startet bilen onsdag morgen (arkivfoto) Foto: Claus Bech

Det var koldt onsdag morgen, faktisk så koldt, at man flere steder på Sjælland havde temperaturer på mellem -15 og -20 grader. Og selv om danskerne havde lært af mandagens snefald og kørte forsigtigt på arbejde, havde Dansk Autohjælp alligevel rigtig travlt.

- Det var og er stadig meget koldt, og klokken ni havde vi allerede kørt 500 assistancer siden midnat, hvor de 230 var starthjælp. Det er cirka det dobbelte af en gennemsnitlig vinterdag, vil jeg vurdere, siger Ellen Trolle, vagtchef hos Dansk Autohjælp, til Berlingske Nyhedsbureau.

- Vi har kun lavet ni fritrækninger af køretøjer på landsplan, så det er ikke sneen, som er et problem i dag. Det er helt klart kulden, som giver bilisterne udfordringer, tilføjer hun.

Hos Vejdirektoratets Trafikinformationscenter er meldingen den samme. Sneen har ikke skabt de store trafikale problemer onsdag morgen, og foreløbig virker vejsaltet trods de lave temperaturer, lyder det.

- Vejbanerne er meget kolde, men det har indtil videre ikke skabt de store problemer. Vi har onsdag morgen haft to glatføreuheld, men de medførte ingen afspærringer, siger Maiken Bendtsen fra Vejdirektoratets Trafikinformationscenter til Berlingske Nyhedsbureau.

Hun advarer imidlertid om, at især broerne rundt omkring kan være mere glatte end de almindelige veje.

- Det tyder på, at saltet virker. Vi har udelukkende haft glatføremeldinger fra broerne ved Lillebælt og Storebælt. Der er blevet saltet på livet løs begge steder, men man skal stadig passe på, fordi der jo ikke er noget jordlag til at varme vejbanerne op, siger hun.

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.