Omkring 300 piger brugte deres sidste dag i efterårsferien for at sende signal om at stoppe mobning.
Omkring 300 piger brugte deres sidste dag i efterårsferien for at sende signal om at stoppe mobning. Foto: Torkil Adsersen
Hundrede af unge piger forsamlet på pladsen foran ungdomsbladet Vi Unge i København sendte fredag eftermiddag helt bogstaveligt et klart signal til verden: Stop mobning!

For nogle uger siden kørte bladet tema om mobning og blev i den forbindelse vildt overrasket over, hvor stort problemet er.

- 16.000 var inde og stemme. Og af dem havde 43% været udsat for mobning på internettet. Selvom det ikke er en videnskabelig undersøgelse, viser det klart, at der er et stort problem, fortæller Tora Mortensen fra Vi Unge.

Fie


En af de mange unge som mødte op til arrangementet, var 16-årige Jasmin, som også selv har været udsat for kraftig mobning.

- Jeg har måttet skifte skole tre gange på grund af mobning. I den ene skole blev jeg mobbet på grund af min musiksmag. De andre sparkede efter mig, når jeg gik forbi.

- I en anden skole var det lærerne, der mobbede mig på grund af mit udseende og på den tredje skole kaldte de mig zombie og råbte efter mig, at jeg ikke hørte til.

- Men jeg har også været udsat for mobning på Facebook, og det er ubehageligt på den måde, at folk synes, de kan sige endnu grimmere ting der, siger Jasmin, som i dag er startet på en ny skole, hvor hun endnu ikke er blevet udsat for mobning.

- Mit bedste råd er at ignorere dem, der mobber. Det er opmærksom, de søger, siger Jasmin, som selvfølgelig støtter helt op om Vi Unge's budskab.

Det var dog ikke kun bladets egen afstemning, der fik dem til at tage affære. Omstændighederne omkring canadiske Amanda Todds tragiske selvmord i sidste uge gjorde stærkt indtryk.

- Vi følte, at vi virkelig var nødt til at gøre noget. Derfor har vi samlet så mange piger i dag til at forme bogstaverne 'Stop Mobning'. Vi håber der kommer et lækkert billede ud af det, som alle får lyst til at dele på Facebook, siger Tora Mortensen fra Vi Unge.

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.