Sanne Lyck Jespersen har søgt 500 job og har fået lige så mange afslag. Men hun fortsætter jobsøgningen.
Sanne Lyck Jespersen har søgt 500 job og har fået lige så mange afslag. Men hun fortsætter jobsøgningen. Foto: Claus Bech

Prøv at forestille dig at få nej 500 gange. Hvor godt tror du, det er for selvtilliden?

Mange ville nok være lidt deprimerede.

Men Sanne Lyck Jespersen har stadig mod på at netværke og knokler stadig målrettet for at finde et job. Selv om hun har fået afslag på ca. 500 jobansøgninger, siden hun lukkede sin egen virksomhed 1. april 2011.

- Jeg havde et firma, hvor jeg gav businessrådgivning til mindre virksomheder. Så jeg ved selv, hvad det drejer sig om, og jeg har bl.a. også brugt tiden på at videreuddanne mig målrettet. Jeg har søgt bredt - rådgivning, leder af servicecentre, koordinering, projektledelse, indkøb. Mit problem er, at jeg kan mange forskellige ting, så min profil er meget bred. Mens det, mange arbejdsgivere søger nu, ikke er brede profiler, men dybe profiler: Altså folk der har helt særlige kompetencer indenfor et bestemt felt, siger Sanne Lyck Jespersen.

Fest for de fyrede

Hun deltog i går i et arrangement i Herlev, som ledige selv havde stablet på benene. Her mødtes 500 veluddannede og aktive ledige til workshops, foredrag og networking under den ironiske overskrift ’Fest for de fyrede’.

Ville du tage et job som kassedame?

- Det er ikke aktuelt, for de vil slet ikke have sådan nogle som mig. De regner med, at vi er for besværlige og hurtigt siger op igen.

Er du villig til at tage et job i Jylland?

- Nej, for min mand har et godt lederjob på Sjælland. Men hele Sjælland er okay. Jeg har tidligere kørt frem og tilbage mellem Dragør og Helsingør hver dag, siger hun.

Hvad mener du?
Deltag i debatten herunder.

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.