Lyt til artiklen

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Mød Mette. Hun er 19 år og har udviklet stærke følelser for den 40-årig mand, hun har mødt gennem det omdiskuterede 'sugardating'. Hun får penge af manden, og han hjælper med at betale regninger og købe møbler.

Men prostitueret er hun ikke, mener hun. For følelserne er gensidige, og hun bliver på ingen måder tvunget til at give ham sex til gengæld for pengene.

Der er ellers en stigende tendens til, at unge piger bruger konceptet 'sugardating' til at bytte sex for gaver og penge gennem dating-siden 'Sugardaters.dk'.

En 23-årig pige fra Randers fortæller for eksempel til Berlingske, at hun supplerer sin SU med det, hun kan tjene ved at have sex med eller gå ud med velhavende mænd. Typisk tager hun 1.500 for en aften.

Det er på baggrund af  historier som denne, at Mette vil dele sin egen historie. På betingelse af at være anonym. Kun hendes tætte veninder kender til den.

Mette mener, at man helt har misforstået konceptet, hvis man bruger siden til at have sex med flere forskellige mænd.

Hun er blevet smaskforelsket i en 40-årig mand, som hun har mødt på dating-siden.

»Det var ved gud ikke meningen, at jeg skulle finde en, jeg faktisk faldt for,« fortæller hun til bt.dk.

Faktisk var hun enormt skeptisk og opfattede sugardaters.dk som en side, hvor kvinder udelukkende solgte sig selv. Men hun var nysgerrig efter at se, hvad folk skrev til hinanden på siden. Derfor oprettede hun selv en profil i et andet navn end hendes eget og uden nogen billeder.

»Selvom mændene ikke kunne se billeder af mig, skrev de alligevel de mærkeligste ting. Der bliver ikke lagt fingre imellem. For eksempel tilbød en mand at hente mig i sin bil, så jeg kunne give ham et blowjob. Det var hårdt og kontant. Eller en mand på 54 år, der tilbød 7.500 kroner for at spise middag og have sex med ham. Jeg blev aldrig bedt om at fortælle mere om mig selv, før de tilbud kom,« fortæller Mette.

Men efter nogle dage modtager hun en besked fra den 40-årige forretningsmand.

»Han så så rar og sød ud. Jeg har altid haft en ting for ældre mænd, så det lå naturligt til mig at skrive med ham. Han syntes også, jeg så rigtig godt ud, da jeg delte nogle billeder med ham. Så det var win-win.«

På hans profil stod der, at han havde kone og børn. Men det gjorde kun interessen for ham større, fortæller Mette.

»Det skulle være diskret, og det var ikke den store kærlighed, han søgte. Det havde han i forvejen derhjemme. Han søgte en elskerinde. På min profil skrev jeg, at folk ikke skulle komme for tæt på. Det har vi grint meget af´siden.«

For de to er faldet for hinanden. Mette er på det halve års tid, forholdet har stået på, gået fra sin kæreste. Manden bor stadig med sin familie. I perioden har Mette haft sex med den 40-årige mand fem-seks gange, fortæller hun. Første gang var på en forretningstur til København, hvor hun blev inviteret med.

»Det er ikke det, vores forhold handler om. Men da vi havde den første nat sammen, skete det selvfølgelig.«

På turen til København boede de i en suite på et lækkert hotel. Han gav hende flere tusind kroner i hånden til at hygge sig med på Strøget. Manden har også hjulpet hende med at betale regninger - og betalt for de møbler, hun har indrettet sin nye lejlighed med. Blandt andet et dyrt tv og et stereo-anlæg.

»Jeg har fået en del penge ud af det efterhånden, selvom det ikke har været planen. Jeg kommer fra en halvfattig familie, så det virker for godt til at være sandt. Han har lige betalt en stor regning for mig. Han tjener rigtig godt, så det er ikke noget problem for ham,« forklarer Mette.

Men det er mærkeligt at modtage så mange ting, tilføjer hun.

»Jeg har da flere gange tænkt på, om jeg så skal gøre noget til gengæld. Om vi så skal have sex. Men det er kun blevet ved tanken. Der er intet pres, og han understreger også ,at det er fint, hvis jeg takker nej til pengene. Men jeg skal passe på med ikke at blive for afhængig af ham.«

Er du sikker på, at han vil acceptere det, når du en dag siger til ham, at du har fundet en kæreste, og det er slut?

»Ja, han har sagt flere gange, at han ikke vil være en stopklods. Jeg skal bare nyde livet, og han er bare glad, hvis han kan hjælpe med det. Og selv er jeg et sted i mit liv, hvor jeg ikke skal have et forhold, men have det sjovt,« siger Mette. Hun har fra starten vidst, at de ikke kommer til at have et forhold sammen på længere sigt eller kommer til at bo sammen.

Men det er svært at give slip på ham, når han skal afsted på forretningsrejse i flere uger, fortæller hun. Normalt kan de kun se hinanden en time til halvanden, når de mødes et par gange om ugen. Og aftaler de at vente et par dage med at skrive sammen, er det svært at holde. De er begyndt at elske hinanden.

Så der er en chance for, at du kan blive rigtig såret, når det har udviklet sig til mere end at have det sjovt?

»Ja, nu hvor vi ikke kan undvære hinanden. Han fortæller også, at han ikke har haft det sådan før. Men det holder så længe, det gør, og uanset hvad, har det været det bedste, der er sket for mig. Og vi må se, hvor længe det holder. For selvom jeg lyder dobbeltmoralsk, går jeg virkelig ikke ind for utroskab. Så lige så snart, jeg finder en kæreste, stopper det. Det ved han også godt.«

Berlingske har talt med en stribe unge kvinder mellem 18 og 26 år, der alle regelmæssigt har byttet sex for gaver eller penge fra flere forskellige mænd gennem sugardaters.dk. Datingsiden har 25.000 brugere, og hver måned kommer 1.500 nye profiler til. Det sidste døgns tid har siden været nede på grund af avisens historier. Der har været op til ti personer i minuttet, der har forsøgt at oprette profiler.

Men piger, der bliver betalt for at have sex med mange forskellige mænd, har ingen selvrespekt, mener Mette.

»Selvfølgelig gør siden det nemt for mænd at betale sig til sex. Men det er ikke hjemmesidens skyld, at det sker. Jeg ser konceptet sådan, at mænd kan bruge siden til at finde en fast elskerinde, som de kan have det sjovt med. Og at piger kan finde en ’sugardaddy’, som det hedder. Meningen er ikke, at man skal have flere på én gang.«

Selv bryder Mette sig ikke om ordet 'sugardaddy'. Ikke når der, som i hendes tilfælde, er følelser på spil.

Betragter du dig som hans elskerinde?

»Ja, det er den tætteste betegnelse, jeg kan komme på det. Vi er jo ikke kærester eller venner. Og han er gift. Men det er et mærkeligt ord, og jeg har lidt svært ved at tænke på mig selv på den måde,« siger hun.

Når Mette er færdiguddannet, vil hun stifte familie. Det skal ikke være med én, der er så meget ældre end hende selv, understreger hun.

Hvad vil du sige til dem, som måske alligevel kalder det en form for prostitution, det du laver?

»Jeg kan ikke forestille mig, at nogen vil kalde mig prostitueret. Selvfølgelig er det et gråzoneforhold i forhold til et traditionelt kæresteforhold. Men der er så mange følelser fra begge parter involveret, og det er ikke bare fordi, jeg er naiv. Det ville være noget andet, hvis vi havde sex, hver gang han havde givet mig penge. Men det handler vores forhold slet ikke om«.

'Mette' er et opdigtet navn. Hendes identitet er redaktionen bekendt.