Supermarkedskæde kritiserer drenge, som danser ballet, men det er fordomsfuldt, mener mandlig balletmester

Supermarkedskæden Irma har fornyelig lanceret en reklame, hvor de kritiserer drenge, som danser ballet.
I reklamen, som forestiller post-it-beskeder, lyder det 'Hej Skat, Alarm!!! Emil vil gå til ballet. Vi må have gjort noget forkert. Kan du ikke gøre nogle mandeting'.

Men det er en fordomsfuld måde at lave reklame på, mener Nikolaj Hübbe, som er balletmester på Det Kongelige Teater.
- Det er en dum, uoplyst og fordomsfuld-reklame. Reklamen angriber jo både homoseksuelle og drenge, som danser ballet, siger han. Forkert budskab Ifølge Nikolaj Hübbe burde Irma hellere fokusere på, at der er en spirende kunstner i drenge, som danser ballet i stedet for at sige, at drengene har en kønsforstyrrelse.

- Reklamen fejler, for det er et besynderlig menneskesyn at have, for de (Irma, red.) siger jo, at drenge som danser ballet er kønsforstyrret, siger Nikolaj Hübbe.

LÆS MERE: Irma forarger i ny reklame

- Jeg håber bestemt ikke, at der nogen forældre derude, som har den opfattelse, for det er noget underligt noget at lære sit barn, siger han. Mistet sin uskyld Ifølge Nikolaj Hübbe er det samtidig en helt anden 'Irma' end den, som han husker fra sin barndom.
- Irma har - som jeg husker det - altid stået for gode værdier, det ordentlige - og derfor tænker man 'hvad har I nu gang i?', når man læser sådan noget, siger han.

Her er reklamen:
Irma undskylderIrmas officielle Facebook-site har flere Irma-læsere reageret med vrede over reklame-kampagnen, som er kommet ud både på plakater i Irma-butikkerne, ved busstoppesteder og i Irmas eget blad Krydderiet.  På Facebook-siden undskylder en 'Gitte', som er marketingschef hos Irma, supermarkedets kritik af drenge, som gerne vil gå til ballet: - Vi har udelukkende ønsket at lave en hyggelig kampagne, der bringer smilet frem. Vi må erkende, at dette ikke er lykkedes.

Ifølge marketingschefen vil reklamerne, som kritiserer drenge, der går til ballet, blive pillet ned i løbet af mandag.