Afgående statsminister Lars Løkke Rasmussen ankommer til Hotel Bella Sky på Center Boulevard efter partileder runden på Christiansborg ved valget. Efter aftale og mod betaling blev der givet tilladelse til rygning på værelset. (Foto: Martin Sylvest Andersen/Scanpix 2011)
Afgående statsminister Lars Løkke Rasmussen ankommer til Hotel Bella Sky på Center Boulevard efter partileder runden på Christiansborg ved valget. Efter aftale og mod betaling blev der givet tilladelse til rygning på værelset. (Foto: Martin Sylvest Andersen/Scanpix 2011) Foto: Martin Sylvest Andersen
Den magtfulde Venstremand Claus Hjort Frederiksens forklaringer om sin partiformand Lars Løkke Rasmussens rygning på hoteller, falder nu til jorden.

Stik imod hvad Hjort tidligere har udtalt, så bad Løkke om en særlig tilladelse til at ryge på et værelse på Bella Sky, der ellers er ikke-ryger hotel. Efterfølgende blev værelset rengjort på Venstres regning.

Sagen kommer efter Ekstra Bladet i sidste uge afslørede, at Venstre også har betalt tøj og sko for 152.000 kroner for Løkke. Oven i kommer, at partiet ligeledes har betalt for, at Løkkes kone og søn kunne mødes med ham på Mallorca.

- Jeg kan bekræfte, at Lars Løkke Rasmussen boede på Bella Sky på valgaftenen i 2011. Jeg kan også godt bekræfte, at vi synes, at det var fuldstændig rimeligt, at statsministeren fik lov at ryge, da det var en service, vi gerne ville yde ham, siger Allan Agerholm, der er hoteldirektør på Bella Sky.

Det vil sige, at der blev bedt om lov først?

- Det er nemlig rigtigt, og det skete i fuld overensstemmelse med ledelsen på hotellet. Vores rygeområde er foran hotellet, og der synes vi ikke det var rimeligt, at han skulle stå og tage imod spørgsmål i hans fritid. 

Hvornår bad de om lov til at Løkke måtte ryge?

- Typisk sker det i forbindelse med bookningen, og det vil jeg også tro er fundet sted her.

Og hvad har rygningen så kostet i rengøring?

- Det koster typisk ikke over 2000 kr. at rense tæpper og stof i et røget lokale, så jeg vil jeg tro, at det er i den størrelsesorden, siger hoteldirektøren.

Lørdag aften afviste Claus Hjort Frederiksen ellers i TV2 Nyhederne, at Løkke skulle have bedt om særtilladelse til at ryge på hotelværelser. 

- Jamen, hør nu her, der er jo tale om en smutter. Det er jo ikke sådan, at vi føler, at Lars Løkke skal have lov at ryge på et hotelværelse. Men jeg vil gerne ligesom bede om, at man sætter sig ind i, at det her er tilbage i 2011, hvor der var valgkamp. Lars Løkke var statsminister, og han var på landevejen hver eneste dag, og ude og føre kampagne. Han kommer sent hjem til et hotel og skal forberede sig, og så kommer han til at ryge en cigaret på værelset. Da siger vi bare i Venstre, at det kan vi godt betale den udgift, sagde Claus Hjort Frederiksen.

Han slog samtidig fast i interviewet, at hverken Venstre eller Løkke selv synes, at han skal ryge på hotelværelser.

- Det er ikke sådan vi synes, at han skal sidde og ryge på hotelværelser. Det synes han jo heller ikke selv, sagde Claus Hjort til TV2 Nyhederne.  

Hoteldirektør Allan Agerholm understreger, at rygeloven ikke gælder på hoteller, så det er op til hotelledelsen selv at bestemme, om gæster må ryge på hoteller.

Læs også: Her er manden, Venstre mistænker: Har han lækket Løkkes bilag til pressen?

- Det sker fra tid til anden gæster får lov at ryge. Det er ikke noget vi aktivt annoncerer, og det kan også godt ske, at hvis du nu ringer og spørger, så kan du godt få fat i en receptionist, der siger nej, for han eller hun har ikke hørt om, at det kan lade sig gøre. Men i praksis er det hotelledelsen, der træffer afgørelse, om det er fint nok. Vi er her for at yde service.

Men hvis hr og fru Danmark kommer i receptionen og beder om et rygerværelse, så vil du ikke garantere, at de kan få det?

- Nej, det kan jeg ikke. Eksempelvis kan det være, at værelset skal bruges dagen efter og så kan det praktisk ikke lade sig gøre. Det er ikke noget vi aktivt opfordrer til, men vi tager stilling fra gang til gang ud fra den enkelte gæsts ønsker og behov, siger han.

Claus Hjort Frederiksen har ikke besvaret BTs henvendelse.

LÆS MEGET MERE OM SAGEN I BT TORSDAG. LÆS BLANDT ANDET:
* BT møder Lars Løkke på torvet i Køge
* Så meget skifter Venstre-toppen forklaringer

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.