Det har skabt røre flere steder i Danmark, at Københavns Zoo søndag formiddag valgte at aflive den to-årige giraf Marius. Men det er ikke kun inde for landets grænser, man har hørt om Marius. Nyheden er nået helt til Hollywood, hvor filmstjernerne er forarget.

Englænderen Ricky Gervais, der blandt andet er kendt fra tv-serien The Office, er en af de kendte, der er skuffet over Københavns Zoo.

- Meget skuffet over Københavns Zoo. At smadre et smukt, raskt dyr, fordi det er til overs i forhold til jeres behov, det er ikke godt nok, skriver Gervais på sin Twitter.

Giraffen Marius blev i går aflivet, og det er ikke kun blevet bemærket i Danmark. I udlandet raser kendte skuespillere også.Den amerikanske skuespillerinde Kirstie Alley, der blandt andet er kendt fra TV-serien Sam's Bar, fortalte også på Twitter søndag formiddag, hvor forarget hun var over drabet på Marius .

- Åh mand! Jeg har set en masse misbrug i mit liv, men dette babygiraf-drab i Københavns Zoo er overvældende. Jeg bliver nødt til at tage en ’græde-gåtur’, skriver stjernen på Twitter.

Senere søndag var hun så ude med en opfordring til samtlige zoologiske haver, for at sikre man ikke igen skal aflive et sundt og raskt dyr som Marius.

-Kære Zoo's, når et dyr ikke matcher jeres "avls"-kriterier, så send det et andet sted hen. Tag ansvar for at give det eksistens.

Andre læser også