Vordende mor tog bus til fødegangen, men fødte sin baby på fortovet, lige efter hun var steget af bussen foran Rigshospitalet. Med hjælp fra snarrådig sygeplejerske på vej på arbejde.

Hjertesygeplejerske Helle Hyldahl fik uventet debut som jordemoder, da hun var på vej på arbejde tidligt søndag morgen.

Lige efter hun steg af bus 150 foran sin arbejdsplads ved Rigshospitalet, fik hun en noget brat start på dagen.

- Jeg havde lagt mærke til en kvinde i bussen, der stod foroverbøjet som om hun havde veer. Vi steg af samme sted et lille stykke fra Righshospitalet ved Panuminstituttet, og pludselig begyndte hendes mand at se forvirret ud og råbe efter en taxa, fortæller Helle Hyldahl til bt.dk.

- Hans gravide kone havde lagt sig på ryggen på fortovet, og da jeg bøjede mig ned for at hjælpe hende, kunne jeg se, at babyens hoved allerede stak ud mellem benene på hende.

Hjertesygeplejersken beroligede kvinden, samtidig med, at hun lagde sin frakke under hovedet på den fødende, og ringede efter en ambulance.

-  Der kom ikke en lyd fra kvinden. Hun klagede ikke eller sagde andre lyde, der tydede på at hun havde smerter, og pludselig skete det bare. Babyen smuttede ud helt af sig selv, fortæller 40-årige Helle Hyldahl, der mildest talt blev overrasket over den lynhurtige fødsel, idet hun selv har født tre børn.

I mellemtiden var flere mennesker stimlet sammen for at hjælpe den fødende kvinde, og Helle Hyldahl tog imod frakker og trøjer, der blev rakt ned mod hende.

- Så jeg svøbte babyen, i de ting der nu var, så hun ikke skulle fryse, og lagde den lille op til moderens bryst, så hun kunne holde sin nyfødte pige, fortæller den snarrådige hjertesygeplejerske.

- Jeg må jo sige, at det var en noget vild start på dagen, og jeg kom selvfølgelig for sent på arbejde. Men jeg tror jeg blev tilgivet, da jeg fortalte grunden, siger Helle Hyldahl, der oplyser. at både mor og baby nu er indlagt på fødegangen, og at de begge har det godt.

- Jeg var lige henne på fødegangen for at tjekke, hvordan de havde det. Og alt så godt ud, fortæller dagens helt med et lille smil.

Det er ikke lykkedes B.T., at opklare hvorfor den fødende kvinde valgte at tage med bussen til fødeklinikken.