Dianna Preisner er vred over, at hendes mor lå tre dage i sin lejlighed, før hjemmeplejen reagerede. På det tidspunkt var 61-årige Maybritt Kristensen død. Nu vil politiet genoptage sagen om Diana Preisners mors død.

Det skriver Fyens Stifttidende.

Sidste gang Maybritt Kristensen blev set i live, var den 27. januar 2017. En vikar fra Odense Kommunes plejegruppe, Østerbæksgruppen lægger dagen efter vejen forbi hendes hjem, men der bliver ikke lukket op. Vikaren mener at høre, at Maybritt Kristensen falder inde bag døren, men føler sig ikke helt sikker. Efter at have vendt situationen med en kollega, vælger de ikke at reagere på det, og dagen efter står der slet intet i Maybritt Kristensens journal, til trods for Maybritt Kristensen efter reglerne skulle have besøg hver formiddag. Så om den 61-årige kvinde, der led af KOL og var lam i den ene side af kroppen, blev besøgt eller ej den dag, står hen i det uvisse.

Først den 31. januar blev der tilkaldt en låsesmed efter, at en bekendt af Maybritt Kristensen ringede til hjemmeplejen, fordi han ikke kunne komme i kontakt med hende. Samme dag blev hun fundet død i sin lejlighed, hvor hun var faldet.

Det er især uvisheden omkring morens død, der nager Dianna Preisner, som er rystet over hjemmehjælpernes måde at handle på.

»Det piner mig, at hun er død på den måde. Jeg kan jo ikke lade være med at spekulere på, hvor længe hun har ligget der, og om hun har lidt. Det må have været et voldsomt fald,« siger Dianna Priesner til Fyens Stifttidende.

Styrelsen for Patientsikkerhed kritiserede i august 2017 Odense Kommunes plejegruppe, Østerbæksgruppen, for både mangelfuld behandling og journalføring i de tre dage, hvor Maybritt Kristensen ikke blev tilset. Det fik direktør i Ældre- Handicapforvaltningen, Gitte Østergaard, og daværende rådmand, Brian Skov Nielsen (EL) til at undskylde hændelsesforløbet overfor Dianna Preisner og love, at 'vi naturligvis har foretaget de nødvendige personalemæssige konsekvenser'.

Men Dianna Preisner har endnu ikke kunnet finde ud af, hvad disse konsekvenser er og savner, at de ansvarlige bliver straffet.

Hun vil gerne have politiet til at undersøge, om der kan være tale om 'grov og gentagen forsømmelse i tjenestens eller hvervets udførelse,' som er omtalt i Straffelovens § 157, som kan give op til fire måneders fængsel.

Fyns Politi udtaler til Fyens Stiftstidende, at de vil genoptage sagen, som Dianna Preisner allerede anmeldte i juni sidste år.