For få uger siden beskrev BT, hvordan den danske mor Tanja Larsen og hendes tre-årige datter Amaya var fanget i det indiske ferieparadis Goa. De er nu tilbage i Danmark efter en dramatisk flugt.

Det betyder, at et langvarigt mareridt er overstået for den 35-årige mor og hendes datter. Men først efter et langt drama.

- Efter medieomtalen i Danmark blev jeg kontaktet af en dansk mand, som har kontakter i Goa. Han kunne hjælpe os med at komme væk, siger Tanja Larsen, da BT møder hende i moderens hus på Nordfyn, hvor hun midlertidigt bor efter hjemkomsten fra Indien.

Efter et retsmøde 7. juni stod det klart for Tanja Larsen, at flugt var den eneste mulighed, for eksmanden havde, ifølge Tanja Larsen, i sinde at holde sagen om forældremyndigheden over Amaya kørende i årevis, hvis han ikke kunne vinde. Noget det danske udenrigsministerium og ambassade ikke kun gøre noget ved.

Kunne ikke holde til det

- Jeg kunne simpelthen ikke holde en måned til. Og slet ikke 10 eller 15 år, som min eksmand truede med. Det kan ikke være rigtigt, at min tre-årige datter skal tørre mine tårer væk, når jeg er ked af det. Det kunne jeg simpelthen ikke leve med. Derfor måtte vi flygte, siger Tanja Larsen.

Sidste weekend begyndte Tanja Larsens tanker om flugt at tage mere og mere hold i hende. Og da den danske kontakt, som ikke ønsker at stå frem i pressen, havde fortalt hende, at han kunne hjælpe, blev det besluttet at gøre forsøget.

Det skete ved, at Tanja Larsen først skulle hente udrejsetilladelse til sig selv og Amaya på den lokale politistation. Et sted hvor eksmanden i følge Tanja har adskillige kontakter, der kunne afsløre planen om flugt.

- Det var nogle virkelig nervepirrende timer på politistationen, for hvis min eksmand fandt ud af, at jeg ville flygte med Amaya, så ville det hele være slut, og hun ville blive taget fra mig for evigt, siger Tanja Larsen, der efterfølgende, i en lokal ministers bil, arrangeret af den danske kontakt, tog til lufthavnen i den indiske storby Bangalore, 11 timers kørsel fra Goa.

- Under hele køreturen var jeg ekstremt nervøs. Jeg tænkte hele tiden, at min eksmand ville finde os. Det samme i lufthavnen i Bangalore. Hver gang bare den mindste ting ikke gik, som den skulle, blev jeg bange, siger Tanja Larsen.

Under hele flyveturen til Danmark var Tanja Larsen bange for, at eksmanden skulle dukke op og afsløre dem.

- Jeg var hele følelsesregisteret igennem. For jeg var glad for at være på vej til Danmark, men rædselsslagen for at blive opdaget, siger Tanja Larsen.

Glad og lettet

Hun og Amaya landede i Kastrup Lufthavn torsdag, hvor familie og venner stod klar.

- Jeg har ønsket mig selv i Københavns Lufthavn så mange gennem de sidste måneder. Jeg var utroligt glad og samtidig lettet.

Hvis der ikke havde været flere hundrede mennesker i ankomsthallen, havde jeg sat mig ned og hylet, siger Tanja Larsen.