I en uge har prins Henrik trukket overskrifter med sin sygemelding til Dronningens fødselsdag, alene-ferien i Venedig og senest nyheden om at han opgiver sit livsværk – vinproduktion og salg fra vinslottet Chateau de Cayx.

Flere eksperter hæfter sig ved, at nyheden om bortforpagtningen af vinproduktionen kommer på et tidspunkt, hvor prins Henrik i forvejen virker presset og i krise.

»Han har selv valgt at isolere sig ved ikke at gå med til den store fest for sin kone, uanset grunden til det, tage alene af sted til Venedig, og samtidig det faktum, at ingen i familien har haft lyst til at overtage hans livsgerning -det virker trist. Hvis det var min bedstefar eller onkel, så ville jeg blive bekymret,« fastslår ugebladsdirektør i Aller og kongehus-kommentator, Anette Kokholm.

LÆS OGSÅ:

Kongehuset bekræfter over for BT, at prins Henrik tirsdag aften vendte tilbage til Fredensborg Slot, efter at have tilbragt nogle dage i italienske Venedig. Rejsen har vakt undren, fordi Prinsgemalen tog af sted – officielt for at pleje sin influenza – morgenen efter den store 75-års fødselsdagsfest for Dronningen, som han meldte afbud til.

Lektor Lars Hovbakke minder om, at det ikke er første gang, at Prinsgemalen er i modvind:

»Han har ofte bragt sig i en situation, hvor han er blevet en omdiskuteret person. Paradokset ved prins Henrik er, at han har gjort en masse godt for kongehuset ved at være ved Margrethes side, men så indimellem kommer de her beklagelser over, at han ikke har en anden titel,« siger Hovbakke.

Han refererer til et pressemøde i februar, hvor prins Henrik igen gav udtryk for sin frustration over ikke at have titel af konge, når han nu er gift med en dronning.

 

»Han er ikke sin egen bedste spindoktor,« lyder det diplomatisk fra historikeren.

Også Anette Kokholm peger på, at utilfredsheden over den manglende kongetitel spøger hos Prinsgemalen. Og at det ikke var veltimet at give udtryk for frustrationen på et pressemøde, der fandt sted kort efter terrorangrebet i København.

»Når han ikke kan lade være med at tale om det i situationer, hvor det åbenlyst er malplaceret, så må det fylde så meget for ham, at man godt kan kalde det i krise,« fastslår hun.

Prins Henrik har ifølge kongehusets kalender ingen officielle opgaver før d. 5. maj, hvor han og dronning Margrethe efter planen stiger ombord på Kongeskibet Dannebrog.