Byline Jonas Rathje
Byline Jonas Rathje Foto: Ida Marie Odgaard

Jeg er ny her i klumme-land, og jeg har brug for din hjælp.

Det er ikke sikkert, at det altid virker sådan, men de fleste klummer bliver skrevet for læsernes skyld. Derfor er det vel også kun rimeligt, at de har en vis medbestemmelse, læserne.

Skal klummerne skue ud eller pille navle? Du får det, som du vil have det. Men så vil jeg heller ikke høre noget brok bagefter.

Her er fire valgmuligheder, som du kan være med til at stemme om. Vinderkonceptet bliver i en periode udgangspunktet for denne klumme på nettet og i avisen om tirsdagen. En skønne dag stemmer vi igen.

En vittig sjæl foreslog, at vi tilføjede en femte svarkategori, nemlig ”Ingen af delene”. Men dén går ikke, og den vittige sjæl sover med fiskene i nat.

1) Diskursprolaps

Under denne halvt snedige, halvt uforståelige rubrik spidder jeg med mit ufattelige vid og ditto samfundsmæssige røntgensyn hver uge noget eller nogen, der har fortjent det.

For der er jo altid noget, der er for meget eller for galt, og som derfor må endevendes og udskammes. Uafladeligt siger eller mener folk noget ubegavet, bestandigt erobrer en ny fjollet tendens terræn. *Host* hvem sagde veganere? *host*…

Fordel: Et kendt koncept. Hvis det ikke er i stykker, skal det heller ikke repareres.

Ulempe: Jeg skal konstant se verden gennem halvfedtede briller, men hvis du, kære læser, dermed kan slippe for det ved at udlicitere til mig, gør jeg det.

2) Avis-aben

Det her kan sagtens gå hen og blive syret. I denne klumme deler Avis-aben (mig) anekdoter fra abegrotten her på BT. Vi følger abernes slidsomme kamp for at bringe nyheder og underholdning ud i vores trykte og digitale aviser og møder på den rejse karakterer som Den Store Silverback, de flittige hr. Nelson-skrivere samt et utal af andre aber med forskellige funktioner i et moderne mediehus.

Fordel: Fabler giver visse kunstneriske friheder.

Ulempe: Man har før udløst shitstorme ved at kalde andre for aber.

3) 40+ på Tinder

Da jeg for noget over et år siden så et langt parforhold glide ud mellem fingrene på mig, var det en oplagt tanke, at jeg skulle forsøge mig på datingtjenesten Tinder. Jeg havde med interesse fulgt mine unge kollegers afslappede og åbne forhold til denne datingservice på mobilen. Men ak. Det sidder i mig, at jeg er fra kontaktannonce-generationen, hvor det at søge stævnemøder gennem medier var en pinlig sag, man gemte bag anonymitet, kodesprog og billetmærker i aviserne. Onlinedating-bølgen skyllede væk uden mig, og da det kom til stykket kunne jeg ikke overskure at hoppe med.

Men det har jeg jo mulighed for nu. Under påskud af, at det er læsernes vilje, at jeg rapporterer fra denne front. Læsernes vilje, min lov.

Fordel: Jeg kommer på Tinder – med en vis distance, fordi det jo er ’arbejde’.

Ulempe: Jeg kommer på Tinder.

4) Ugens Helt

Hver uge er der mennesker, der gør noget fantastisk. For nogle få eller for os alle. I medierne er vi ikke altid gode nok til at rette spottet mod disse typer. Journalister vil helst skrive om problemer og indgroede tånegle, og det er der bestemt også brug for. Undtaget tåneglene, måske.

Under rubrikken “Ugens Helt” tager jeg det på mig hver uge at finde en helt og nedfælde et heltekvad. Til glæde og inspiration for os alle på vores vej mod lyset for enden af tunnelen.

Fordel: Jeg skriver om mennesker, der har fortjent noget ros og opmærksomhed

Ulempe: Er der nogen?

Hvilken klumme foretrækker du?

 

 

 

SMS

Hitter på Facebook