Gladsaxe Fortet, der frem til Første Verdenskrig var en del af Københavns Befæstning og et større forsvarsanlæg, er ved at gå i opløsning.

Det skriver Gladsaxe Bladet.

Vind og vejr har nemlig sat sit tydelige præg på det mere end 100 år gamle Gladsaxe Fort, hvilket har medført, at murværket flere steder er begyndt at smuldre og falde ned.

»Det hele er i sølle forfatning. Der har været beskæring af buske og træer, men rødderne er ikke fjernet, så nu vokser det op igen,« konstaterede Pia Skou (V) ifølge Gladsaxe Bladet ved sidste byrådsmøde.

Hertil skulle den indvendige vedligeholdelse af fortet ligeledes være udfordret i en sådan grad, at Forsvaret, der i mange år har lejet sig ind på fortet, overvejer at forlade området.

Det er Gladsaxe Kommune, der ejer fortet, mens Forsvarets Ejendomsstyrelsen har lejet fortet, og mens Forsvarets står for den indvendige vedligeholdelse, så er det Gladsaxe Kommune, som står for den udvendige vedligeholdelse.

Forsvaret skal nu tage stilling til, om de fortsat vil leje sig ind på fortet, og når den beslutning er taget, vil man ifølge borgmester Trine Græse (S) tage nogle mere »konkrete« beslutninger. Det siger hun til Gladsaxe Bladet.

Under Første Verdenskrig var Gladsaxe Fortet, som blev bygget i 1893, fuldt bemandet og husede godt 100 danske soldater. Efter krigen valgte politikerne imidlertid, at Gladsaxe Fortet sammen med en række andre forter i området skulle nedlægges.

Siden har Gladsaxe Fortet været både et ølbryggeri og en skrothandel, indtil det i 1971 blev købt af Gladsaxe Kommune og blev lejet ud til Forsvaret.