Den danske historiker, forfatter og skribent på Berlingske, Bent Blüdnikow, var alt andet end begejstret, da han lørdag så det seneste afsnit af DRs danmarkshistorie med titlen 'Velfærd og kold krig'.

»DR har med dette afsnit lavet en politisk ensidig og useriøs udgave af danmarkshistorien. Unge mennesker misinformereres. Det er politisk propaganda i år 2017. Borgerlige politikere med en historisk bevidsthed og kampmod burde protestere.« skriver Blüdnikow i sin klumme i Berlingske.

DRs danmarkshistorie er en dokumentarserie på ti afsnit produceret af DR. Serien gennemgår Danmarks historie fra stenalderen og frem til moderne tid. Hvert afsnit handler om en afgrænset tidsperiode, som bliver gennemgået kronologisk med dramatiseringer af forskellige begivenheder.

Blüdnikow kritiserer blandt andet, at kulturradikale i 1930'erne fremstilles som 'intellektuelle, socialdemokrater og kommunister', der gik ind for demokrati og lighed mellem kønnene.

»Det er usandt. Mange kulturradikale i 1930'erne var stærkt kommunikstisk påvirket, og de og kommunisterne gik ikke ind for demokratiet,« skriver Blüdnikow.

Han kritiserer også at den tidligere statsminister, Jens Otto Krag, i aftenens afsnit blev prist for sin indsats for landet, mens der intet bliver nævnt om, at Krag også var fortaler for et nært økonomisk samarbejde med Tyskland. Frihedskampen repræsenteres også udelukkende af en socialdemokrat, mens der var et totalt fravær af borgerlige politikeres indsats, som fx præsten Kaj Munk, modstandsmanden Christmas Møller og andre.

»Serien slutter med Den kolde Krigs afslutning, og man giver selvfølgelig æren for optøning og samarbejde til kommunisten Mikhail Gorbatjov og ikke til Ronald Reagan. Det er også her den eneste korte bemærkning om de borgerlige politikere finder sted, idet det nævnes, at den borgerlige regering i 1970'erne skar økonomisk ned, hvilket ramte mange familier, men dog reddede økonomien,« siger Blüdnikow.

Blüdnikow ender med blot en enkelt anmelder-stjerne til aftenens afsnit.

Den danske uddannelses-og forskningsminister, Søren Pind, stiftede i 2011 Det danske Reaganselskab sammen med Lykke Friis og Uffe Ellemann-Jensen. Formålet var at 'hylde Reagan som én af det sidste århundreds afgørende murbrækkere og forfægtere af demokratiet'.

Og Søren Pind undrede sig ligesom Blüdnikow tilsyneladende også over seriens fremhævelse af Gorbatjov:

»Gorbatjov? Der ville bevare kommunismen, diktatur & Sovjet? Æren for at slutte den kolde krig? Har DR siddet og drukket hård vodka?«, skrev han lørdag aften på Twitter.

BT forsøger at få en kommentar fra DR til kritikken fra Bent Blüdnikow og Søren Pind.