Talent showet X Factor skal synge på sidste vers, når den 11. og sidste sæson løber over skærmen fra januar 2018. Danmarks Radio har mandag meldt ud, at programmet efter næste sæson, vil være et overstået kapitel på public service kanalen.

En populær beslutning hos Dansk Folkeparti. Medieordfører Morten Marinus (DF) hilser lukningen af tv-programmet velkommen og er glad for den beslutning, som DR har truffet.

»Vi er så glade for det, for det er utrolig mange penge at bruge på et underholdningsshow, som ikke opbygger opkommende solister i den danske musikbranche, men finder den ene amatør efter den anden uden meget mere,« siger Morten Marinus (DF) til BT.

Beslutningen om at lukke det populære tv-program kommer ugen efter, at DF har været ude at sige, at de ønsker at afskaffe licensen og skære 25 procent i DRs budgetter. X Factor har længe været udset af DF som et program, der har haft sin tid.

DF har tidligere været ude med riven, fordi de ikke mener at DR lever op til Public Service-reglerne ved at lave et program som X Factor. DF glæder sig dog til at se, hvordan mediehuset i fremtiden vil gøre plads til musikken på deres sendeflade.

»Det interessante er ikke, at X Factor lukker, men hvordan DR nu vil leve op til deres forpligtelser om at levere Public Service fredag aften,« siger Morten Marinus.