Et opslag på Facebook, der raser over, at danskerne bliver gale over dyremishandling, men ikke når en teenagedreng bliver groft mobbet, breder sig lige nu som en steppebrand på det sociale medie.

De seneste uger har historier om vanrøgtede hunde og samledyrekort, der ikke var mulige at få fingre i, fyldt meget i nyhedsbilledet. Derfor irriterer det også afsenderen af det hidsige Facebook-opslag, der på et døgn er blevet delt mere end 3.000 gange, at ingen bliver vrede over det, der udspillede sig i det seneste afsnit af TV2s udskældte serie 'På røven i Nakskov'.

'Frygtelige scener med 14-årig-ish usikker dreng der bliver mobbet beyond, noget, jeg har set. Får bl.a. tilsendt billeder på Facebook af blodige hænder, med beskeden om, at sådan ser afsenderens hænder ud, når de er færdige med at banke drengen,' skriver David Tarp, der til daglig fungerer som presserådgiver hos Socialdemokraterne, på Facebook.

Han forklarer i opslaget, at det i sig selv er deprimerende tv at sidde og se på, men at det langt fra er det værste.

»Det, der gør mig mest deprimeret, er den totale mangel på indignation og forargelse fra folkemasserne,« skriver han.

»Hvorfor er det, at de tusindvis af danskere, der hælder alt deres forargelse og vrede over dyremishandling, tilsyneladende ikke reagerer når en dreng bliver mishandlet? Hvor er vreden mod de svinske drenge? Hvor er vreden mod skolen, der tilsyneladende intet gør?,« skriver David Tarp og slutter af med følgende konklusion:

»Jeg bliver simpelthen så gal over, at ingen bliver gale på andet end dyremishandling og latterlige dyrekort.«

Men faktisk står David Tarp ikke alene med sin harcelering. I torsdags bragte BT en historie, hvor den mobbede dreng fik lov at tale ud. Da den pågældene historie blev lagt ud på facebook, kom der flere kommentarer, der havde samme forargelse som David Tarp.

'Har ikke ord for hvor ondt det gør at se... "Folk" hidser sig op over frost-koncert, dyrekort og fællesbad, alt i mens vi bare ser til at en ung mand bliver ødelagt og svigtet?! Hvad sker der?!! Hvor er de mennesker, der BURDE have taget hånd om ham?!,' skrev Tania Pedersen blandt andet i kommetarfelte og får opbakning fra Jacob Rico.

'Undrer mig, - hvor er alle de "flotte" kommentarer til denne tråd??? De 1000 mennesker der var helt oppe i det røde felt over nogle misrøgtede hunde, er måske gået på efterløn?++ Sølle knægt, - mange tanker til dig,' skriver brugeren.

BT har snakket med David Tarp, der ikke ønskede at tilføje yderligere til opslaget på Facebook.