Et dansk par var nær blevet dræbt, fordi de talte med politiet i Vollsmose. Nu er de også flyttet.

Det var nær blevet skæbnesvangert for to danskere i Vollsmose at tale med politiet. Ikke alene blev de beskudt med automatvåben, de følgende to år måtte de også finde sig i stenkast, hærværk og chikane.

Parret ønsker at være anonyme, men har valgt at fortælle om deres liv ghettoen Vollsmose, efter at B.T. i går kunne fortælle, hvordan etniske danskere nu er mål for en indbruds-hetz. En hetz hvor ni ud af ti af de 150 indbrud, der har ramt bydelen de seneste fire måneder - ifølge en betjent - rettes mod etniske danskere.

LÆS OGSÅ:

Det unge pars mareridt begyndte torsdag den 13. august 2009, da de kom gående op ad Vollsmose Allé. Bydelen stod den dag i flammer efter, at en 19-årig havde forsøgt at stikke af fra politiet og herefter kørte galt i sin BMW.

- Her kom en politibil trillende imod os med slukkede lygter. Betjenten ruller vinduerne ned og spørger om det brænder meget dernede, hvor vi kommer fra, hvilket jeg kunne bekræfte, fortæller AH, der dengang kun havde boet i Vollsmose en måneds tid.

- Idet jeg svarer betjenten, begynder nogen så at skyde imod politiet. Min kæreste og jeg kaster os ned og kryber ind i busken bag os. Herefter hører vi politibilens hvinende hjul, mens den bakker væk derfra.

Skyndte sig hjem

Her lå det skræmte par indtil faren var drevet over, hvorefter de skyndte sig hjem.

- Jeg tænkte, ’kan vi leve i sådan et helvede her?’ Men vi blev enige om, at uromagerne ikke skulle have lov at skræmme os væk.

LÆS OGSÅ:

En 35-årig mand blev fængslet, for at have affyret 8-10 skud med automatvåben mod politiet, og balladen i området stilnede herefter af. AH og HH’s mareridt var dog kun lige begyndt.

- Unge indvandrer-drenge begyndte at kalde os stikkersvin på gaden, mens min kæreste blev kaldt luder. Vi blev chikaneret i bussen så vi måtte stå af, og mig og min søn, der er 10 år, er blevet forsøgt kørt ned to gange, fortæller AH.

Bange i køkkenet

Chikanen førte til at AHs kæreste HH, flyttede til Sjælland 1. marts 2010.

- Jeg havde brug for et fristed, hvor jeg kunne tage hen uden at være bange. I Vollsmose turde vi jo ikke engang stå i køkkenet og lave aftensmad når det var mørkt, fordi vi var bange for at de kunne se os gennem ruden, og det endte faktisk med, at jeg blev ramt af et angsttilfælde, siger hun.

AH blev dog boende i Vollsmose, og han nægtede at holde op med at tale med politiet i området. 12. maj 2011 eskalerede tingene dog. Indenfor tre dage blev parrets hjem angrebet med brosten tre gange.

- Den ene gang var vi ikke hjemme, her fandt vi en brosten i min søns seng. Hvis han havde sovet der, kunne han være blevet dræbt. Under det andet stenkast var HH her, og hun var nær blevet ramt i brystkassen. Så jeg er slet ikke i tvivl om, at de ville slå os ihjel.

AH begyndte nu at gå med skudsikker vest, han led af søvnbesvær og havde altid en rygsæk klar med tøj i, hvis han hurtigt skulle flygte fra lejligheden.

LÆS OGSÅ:

- Derfor tog jeg få uger efter også konsekvensen og flyttede. Men det irriterer mig stadigt, og jeg husker stadig, hvordan de stod og grinede hånligt af os, da vi bar flyttekasserne ud.

Lokalpolitiet i Vollsmose bekræfter de mange anmeldelser om hærværk mod parret samt, at man var i kontakt med en ukendt borger, da skuddene mod politiet blev affyret i 2009. Politiet ønsker dog ikke, at gå i detaljer i sagen om parret.