Burger King i Danmark har trukket varer tilbage fra handlen, efter der er opstået usikkerhed om kædens '100 pct. rene oksekød' indeholder et lille pift af hest.

Mistanken er opstået efter en hestekødsskandale de sidste uger har bredt sig på de britiske øer. Her viste en række tests, at oksekød i flere supermarkedsmontre og i en række fastfoodkæder ikke udelukkende indeholdt oksekød, men også indeholdt spor af hest.

Burger King blev også trukket ind i skandalen, da en af kædens leverandører tilsyneladende ikke har været for fine til at blande okse- og hestekød sammen, og det har fået Burger King i Danmark til reagere.

- Silvercrest, en del af ABP Food Group, har været under mistanke for mulig sammenblanding af visse produkter, produceret på deres fabrik i Irland. Denne virksomhed har også leveret bøffer med 100 % rent oksekød til vores restauranter i Danmark.

- Selv om dette ikke har udgjort et problem for fødevaresikkerheden ifølge de irske myndigheder, har vi som en følge af spekulationerne omgående iværksat en undersøgelse af forholdene, skriver Burger Kings danske afdeling i en mail til bt.dk.

Ud over at igangsætte en undersøgelse har fastfoodkæden allerede nu valgt at trække en række varer tilbage fra kædens restauranter.

- Som en sikkerhedsforanstaltning besluttede vi os i den forgangne weekend for at erstatte alle produkter fra Silvercrest i Danmark med produkter fra en anden leverandør. Dette har været en ren og skær frivillig beslutning fra vores side, og den er taget som en forholdsregel, skriver kæden og fortsætter:

- Dette kan betyde, at visse af vores produkter har været midlertidigt udsolgte. Vi beklager over for gæster, der har været berørt af denne ulejlighed. Men vi kan dog forvisse alle vores gæster om, at de kan stole på, at vi altid serverer produkter af den højeste kvalitet. Vi tager situationen meget alvorligt og vil fortsætte med at følge op på sagen.

Bt.dk har været i kontakt med Burger King telefonisk, der henviser til ovenstående mail. Man fastslår dog, at der er tale om forebyggende handling, og at man ikke har fundet spor af hestekød i varerne i Danmark.