Bo Lyngvig læser korrespondancen med Herning Kommune, som udleverede oplysninger om hans økonomi uden hans samtykke.
Bo Lyngvig læser korrespondancen med Herning Kommune, som udleverede oplysninger om hans økonomi uden hans samtykke. Foto: ASTRID DALUM

Efter Datatilsynets afgørelse erkender Herning Kommune, at det var i strid med persondataloven, da kommunen udleverede oplysninger om Bo Lyngvigs indtægter og formue til hans kæreste.

- Det lyder som om, Datatilsynets afgørelse er rigtig, og det må vi tage til efterretning. Det er beklageligt, siger Søren Linér Christensen, direktør for Social, Sundhed og Beskæftigelse i Herning Kommune.

Han understreger, at Herning Kommune ikke bevidst har forsømt at overholde persondataloven.

- Vi forholder os til gældende lovgivning, og så administrerer vi efter bedste evne, og i dette tilfælde efter fattig evne, siger direktøren til BT.

- Vi prøver at holde os inden for rammerne. Her er samtykkedelen ikke lykkedes, når Datatilsynet træffer den afgørelse, fortsætter Søren Linér Christensen.

I kølvandet på Datatilsynets afgørelse vil Søren Linér Christensen og Herning Kommune nu undersøge, om der er behov for procedureændringer, så lignende sager i fremtiden kan blive undgået.

- Når vi taber en sag, uanset om det er i Datatilsynet eller Ankestyrelsen, så kigger vi på afgørelsen for at se, om det er en enkeltstående hændelse, eller om vi skal rette vores procedurer på området, siger Søren Linér Christensen.

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.