B.T. har forelagt Lise Nørgaards kritik for ledende overlæge Steen Mejdahl, Ortopædkirurgisk afdeling på Herlev Hospital.

Her følger hans svar:

- Man kan ikke tage den enkelte persons oplevelse fra dem, og selvfølgelig er det trist, hvis hun har oplevet det som uhumsk. Men vi har lige haft besøg af et stort amerikansk firma, som akkrediterer sygehuse i hele verden, som ikke har haft nogen bemærkninger vedrørende hygiejnen. Så umiddelbart kan jeg ikke genkende, at der skulle være uhumsk her.

- Hvad angår infektionen, kan jeg ikke kommentere den enkelte patient. Men det er rigtigt, at der på Herlev har været et større antal infektioner, som vi har haft strategier for at håndtere. Og umiddelbart har vi fået bugt med opblomstringen af bakterier, som dog ikke har med hygiejnen at gøre, men derimod vores brug og valg af antibiotika.

Sideeffekt


- Fordi vi er et cancerhospital, har vi et stort forbrug at midler, der som sideeffekt kan fremelske bakterieformen. Og det har vi ændret en del på. Men infektionen vil altid eksistere på et sygehus.

- Generelt mener jeg derfor ikke, at kritikken er berettiget. Men derfor kan den enkelte patient godt have en rigtig skidt oplevelse. Og det kan jeg kun beklage meget.