Når erhvervsmanden Peter Zobel på fredag skal bisættes, så bliver det fra en helt speciel kirke i København. Det fortæller familien.

Han blev født på Frederiksberg, gik i gymnasiet i Holte og nød sit otium på Sydsjælland på sit gods Bækkeskov ved Tappernøje.

Men når familie og venner på fredag tager en sidste afsked med erhvervsmanden, familiefaderen og hofjægermesteren Peter Zobel, så vil det hverken foregå på Sydsjælland, på Frederiksberg eller i Holte. Derimod er det en kirke i det Indre København, der vil blive rammen for bisættelsen af den kendte erhvervsmand.

Peter Zobel vil blive bisat fra Sankt Pauls Kirke ved Nyboder. Og det er der en helt særlig grund til, fortæller Henriette Zobel, der var Peter Zobels tredje kone. Familien ønskede nemlig, at det var den kendte præst Katrine Lilleør, der skulle stå for ceremonien.

»Kathrine var en rigtig god veninde til Peter og til hele familien. Og det er hendes kirke«, fortæller Henriette Zobel til BT.

Peter og Henriette Zobel bevarede kontakten trods deres skilsmisse og talte dagligt sammen. Her ses de i et privat øjeblik.
Peter og Henriette Zobel bevarede kontakten trods deres skilsmisse og talte dagligt sammen. Her ses de i et privat øjeblik. Foto: Privatfoto
Vis mere

Hun nåede at blive både gift og skilt to gange fra Peter Zobel, men parret mistede aldrig helt kontakten med hinanden. Helt op til sin død, talte den 81-årige Peter Zobel dagligt med Henriette Zobel, som han også fik to sønner med.

Ifølge Henriette Zobel var det Peter Zobels eget ønske, at Lilleør skulle forestå bisættelsen:

»Han ville meget gerne have, at det var Kathrine Lilleør«, siger hun.

Efter bisættelsen skal Peter Zobels urne nedsænkes i Humlebæk, hvor også hans mor og hans første kone ligger begravet.

Peter Zobel oplevede i en ung alder at blive enkemand, da moderen til hans tre ældste døtre, svenske Annika Wicksell, døde efter en bilulykke i 1971. Parret havde kun været gift i syv år, og deres yngste datter Rigmor var kun to år. Kun to år efter ramte tragedien igen, da Peter Zobels multihandicappede datter Josephine døde.

Peter Zobel skal bisættes ved siden af sine mor, Rigmor, samt sin afdøde kone, Annika.
Peter Zobel skal bisættes ved siden af sine mor, Rigmor, samt sin afdøde kone, Annika. Foto: A M Lindequist
Vis mere

Især konens døds tærede så voldsomt på Peter Zobel, at mange mener, at han aldrig kom sig over det. Han giftede sig dog på ny – først med Anita Zobel – med hvem han fik datteren Sarah, og derefter med den 27 år yngre Henriette Zobel, som han fik sønnerne Alexander og Nicolai med.

Peter Zobel blev født ind i forsikringsdynastiet Codan, som hans farfar grundlagde. Han var selv gennem flere årtier direktør for Codan. Gennem mange år var Peter Zobel også nær ven af prins Henrik, og de to nød sammen blandt andet deres fælles passion for jagt.

Peter Zobel døde søndag morgen på sit gods. Han havde de seneste fem år lidt af lungesygdommen KOL. Ifølge Henriette Zobel nåede alle hans fem børn at sige farvel til deres far.

Bisættelsen for den kendte erhvervsmand begynder på fredag klokken 14.