DSB og hele landet vågnede søndag morgen op til snestorm over det meste af landet og hovedstadsområdet og Nordsjælland gik ikke fri, som her på Vedbæk Station.
DSB og hele landet vågnede søndag morgen op til snestorm over det meste af landet og hovedstadsområdet og Nordsjælland gik ikke fri, som her på Vedbæk Station. Foto: Steffen Ortmann

Med kraftig vind og snemængder på op mod 20 centimeter gik søndagens uvejr værst ud over nordjyderne. Mandagen byder på nye trafikale udfordringer over hele landet.

 Vinterens første uvejr har sluppet sig tag i Danmark, og søndag kunne DMI gøre status over en dag med riv og rusk og masser af sne.

Ingen egne af landet gik fri af snestormen, men nogle danskere blev hårdere ramt end andre. Vejret var værst i Nordjylland, fortæller vagthavende meteorolog Bill Vejdegren fra DMI.

Ringsted

- Det kan være svært at måle snedybder helt præcist, men meldingerne går på op til 20 centimeter sne i Nordjylland. Samtidig var der meget kraftig snefygning i de nordlige egne, så man kan godt sige, at nordjyderne blev hårdest ramt, siger meteorologen.

På Sjælland gik det værst for sig i Nordsjælland, hvor der er blevet rapporteret om snemængder op til 10 cm. 

Snestorm i Aalborg

Så mange unge kan tvinges til snerydning

Mandag kommer der nye snebyger ind over Danmark, men ifølge DMI vil der falde mest sne på Sjælland og i de nordlige egne holder temperaturerne sig under frysepunktet, og dermed vil den lette sne fortsætte med et fyge i den kraftige vind. Sydpå er sneen gået over i regn og slud, mens termometeret er i plus, men mandag begynder det at fryse igen, og det får konsekvenser for de våde veje.

- I de sydlige egne af landet sætter frosten ind igen sidst på natten, og så er der risiko for ekstremt glatte kørebaner i morgentrafikken, siger Bill Vejdegren.

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.