Sne og frost har godt tag i Danmark
Sne og frost har godt tag i Danmark Foto: Jens Astrup

Den 1. december trådte Danmark ind i vintermånederne. Og vejret har i den grad fulgt trop, for det er blevet hundekoldt. Til gengæld er der godt nyt for trafikanterne.

De første dage af december har budt på minusgrader og sne. Og vintervejret fortsætter. Tirsdag ligger et lavtryk ind over særligt Østdanmark, og det vil give sne på både Fyn og Sjælland.

- Mange steder ind over Sjælland vil der falde regulær sne, som bliver liggende. Det vil være koldest omkring Midtsjælland. På Lolland-Falster og Bornholm vil der mest komme slud eller regn, fortæller TV2-Vejrets meterorolog Andreas Nyholm.

HVORDAN SER DER UD HOS JER? SEND BILLEDE TIL 1929@BT.DK

Men selv om der i Øst-danmark med det våde vejr og temperaturer omkring frysepunktet vil være temmelig koldt, så er det ingenting i forhold til, hvad nordjyderne vil opleve tirsdag.

- Det vil nok blive værst i Nordjylland, for der både sner og blæser det kraftigt. Desuden har man ikke haft tø, så alt det sne fra i går (mandag, red. ) er ikke smeltet, og det fyger i stedet rundt, siger Andreas Nyholm.

Temperaturerne i Nordjylland vil være mellem minus tre og minus fem grader, men det vil føles meget koldere.

- Vi har varslet for både snefygning samt for hård kuling i Nordøst. Det vil føles som under 20 graders frost, siger Andreas Nyholm og råder nordjyderne til at tage godt med varmt tøj på.

Snebillede - allingåbro

windchill

Mens de vejrmæssige nyheder er nedslående, så er der godt nyt for trafikanterne. Tirsdag morgen melder både vejdirektoratet og Falck, at vejret ikke har skabt problemer for morgentrafikken. Ifølge Vejdirektoratet er alle veje farbare.

I Nordjylland har Falck dog måttet trække enkelte bilister fri af sne, ligesom 93 bilister over hele landet har måttet få starthjælp.

- Men i forhold til, at vi mandag havde 3.500 opgaver, så er det meget lidt, siger Klaus Kristiansen, der er kommunikationsmedarbejder hos Falck.

Kulden fortsætter

Det kolde vejr fortsætter onsdag.

- Det bliver rigtigt, rigtig koldt den kommende nat (natten til onsdag, red.). Det kan blive vinterens hidtil koldeste nat. Vi kan komme helt ned på minus 13 grader i Jylland i nat, siger Andreas Nyholm, der heller ikke har gode nyheder for onsdag.

- Onsdag bliver rigtig kold. Der vil være frost hele dagen og ingen plusgrader i Danmark nogen steder, siger han. Desuden kan der komme et større snevejr i det sydlige og sydvestlige Danmark onsdag.

Ifølge Andreas Nyholm er det endnu for tidligt til, at prognoserne kan vise, om vi får en hvid jul.

- Men med det sne, vi har fået de sidste dage, så er der lidt større chance for en hvid jul end normalt, siger han.

HVORDAN SER DER UD HOS JER? SEND BILLEDE TIL 1929@BT.DK

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.