Snestorm i Aalborg. Store mængder sne har begravet Nordjylland og her i Aalborg. Fredag bliver området igen hårdt ramt.
Snestorm i Aalborg. Store mængder sne har begravet Nordjylland og her i Aalborg. Fredag bliver området igen hårdt ramt. Foto: Henning Bagger

DMI varsler om snestorm og fygning

Det bliver nordjyderne, der står for skud, når vejrguderne giver den gas allerede i morgen tidlig, siger DMI i deres seneste varsel.

- Der kommer ikke meget nedbør med den kraftige vind vi forventer. Allerede fra i morgen tidlig (fredag morgen) vil det snerpe til i Nordjylland, og i og med, at der er faldet meget sne deroppe i forvejen, bliver det med snefygning, der godt kan komme til at genere en del på vejene, siger vagthavende meteorolog Marie Timm til BT.

I løbet af fredag eftermiddag skal nordjyderne regne med hård vind til kuling, mens resten af landet slipper med det som Peter Plys plejer at kalde 'et herligt blæsevejr'.

-  Det kommer til at blæse kraftigt i resten af landet, med en vind der godt kan give besvær, og det bliver tiltagende i aftentimerne, siger Marie Timm, der beroliger sjællænderne med, at her er mindst risiko for den aller hårdeste vind.

Isvintre

Ringsted

 
- Fredag bliver den sidste rigtigt kolde dag i denne omgang, for med blæsten kommer der også mildere temperaturer - mellem 2 til 5 grader - og vinden bringer også slud og regn med sig i løbet af den sene fredag og ind i de tidlige timer om lørdagen, hvor vinden tager af i løbet af formiddagen, siger Marie Timm.

- Jeg vil helst ikke sætte penge på hvid jul eller ej, men der vil givetvis forsvinde en del sne med nedbøren. Og den næste uges tid får vi også mildere temperaturer nogle grader over frysepunktet. Men vi kan da stadig håbe, smiler den vagthavende meteorolog hos DMI, der kun vil udtale sig om progonoserne èn uge frem.
SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.