Har du løse genstande stående udendørs, skal du til at gemme dem væk. Den næste voldsomme storm er faretruende nær og rammer i morgen.

Allerede tirsdag formiddag vil det begynde at blæse op i den vestlige del af landet, inden stormen rammer ud på aftenen. Det kan skabe massive ødelæggelser.

- Det bliver en blæsende start på det nye år. Selve stormen vil gå i land i løbet af 20-21-tiden i morgen aften langs den jyske vestkyst - specielt Nordjylland. Der vil det være med vindstød af orkanstyrke, siger Andreas Nyholm fra TV2s vejrcenter.

Læs også:

Både november og december bød på voldsomme storme med vindstød af orkanstyrke. Den tendens fortsætter.

- Stormen ser ud til at kunne være stort set lige så kraftig som den, vi fik i slutningen af november, og som var en af de kraftigste, vi har haft i 10 år, fortæller meteorologen.

Læs også:

Ved de seneste to storme var det især nordjyderne, der blev ramt af de voldsomme vindstød. Tirsdagens storm bliver ingen undtagelse. 

- Det bliver værst fra Ringkøbing Fjord og op til Hanstholm. Men Nordsjælland kan også få kraftige vindstød med orkanstyrke, siger Andreas Nyholm.

Resten af landet vil dog ikke gå helt fri. Overalt forventes der kraftige vindstød - flere steder med orkanstyrke.

- Det er noget, der vil skabe overskrifter onsdag morgen. Falck og forsikringsselskaberne kan godt forvente at få travlt, vurderer Andreas Nyholm.

Mandag morgen lå stormen midt ude i Atlanterhavet, hvorfra den bevæger sig mod den nordlige del af Europa. Mandag aften rammer den Irland, inden den bevæger sig mod den jyske vestkyst.

Her vil den, når den er værst, ramme med en styrke på op mod 39 sekundmeter. Derfor er der grund til at tage sine forholdsregler.

- Følg med i vejrudviklingen. Har man noget løst stående udenfor, så begynd allerede nu at gøre noget ved det. Det er nok smart allerede nu at gøre sig klar, lyder det fra Andreas Nyholm.