I morgen går børn fra både skoler og børnehaver i Lucia-optog. Men allerede i går tog man ved Randers forskud på Lucia-fejringen.

'Nu bæres lyset frem stolt på din krone....'

Denne frase kunne søndag aften høres i den lille landsby Råby tæt ved Randers, hvor lokale arrangører havde annonceret, at man ville lave det længste Lucia-optog i verdenshistorien.

Det lykkedes dog ikke helt, da "kun" 60 deltagere dukkede op og gik med rundt om Råby Gadekær - nordeuropas største gadekær. Dermed holder rekorden på 249 registrerede deltagere stadig, skriver Randers Amtsavis.

Den officielle Lucia-dag er dog først i morgen, hvor tusindvis af danske børn rundt i landets skoler og børnehaver vil gå rundt med levende lys i hænderne og på hovedet.

En tradition, der fejrer lyset og den hellige Lucia, som ifølge legenden var en ung kristen kvinde, der levede tilbage i 300-tallet. Hun delte mad ud til de fattige, og for at kunne hjælpe flest muligt bar hun lyset på hovedet, når det blev mørkt.

På bt.dk vil vi gerne deltage i den flotte tradition og bringer i løbet af tirsdagen de bedste indsendte billeder fra Lucia-fejringerne rundt i landet.

Send dine billeder ind til os HER